Published On: mar, Apr 26th, 2016

Instantanee Brailene

Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila organizeaza in perioada 22 aprilie – 18 mai 2016 Concursul judetean de arta fotografica INSTANTANEE BRAILENE, editia a 4-a. Concursul are ca scop sustinerea tuturor elevilor pasionati de fotografie in vederea afirmarii lor precum si aprecierea si valorificarea lucrarilor inscrise in concurs. Toate fotografiile vor fi expuse intr-o expozitie organizata la Biblioteca iar cele mai bune fotografii vor fi  selectionate de juriu si incluse intr-un catalog editat de organizator. Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnica, estetica imaginii.

Conditii de participare:

  • La concurs pot participa  liceeni din municipiul şi judeţul Braila, care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamânt preuniversitar , in clasele a IX-XII si studenti inscrisi la una din facultatile existente in Braila.
  • Pentru a fi acceptate in concurs, fotografiile trebuie sa nu fie mai vechi de 6 luni si sa nu fi fost publicate niciodata.
  • Nu sunt permise prelucrari si/sau postprocesarea fotografiilor, persoane sau obiecte puse artificial in cadru etc. Nu sunt permise colajele.
  • Participantii au dreptul de a inscrie in concurs cu o singura fotografie la fiecare sectiune.
  • Fotografiile vor fi insotite de o fisa cu  datele personale ale autorului: nume, prenume, scoala, clasa, profesor indrumator, data realizarii fotografiei, titlul. Fotografiile  trebuie sa aiba formatul A4,  (21/29 cm) si printate pe hârtie fotografica
  • Fotografiile nu trebuie sa aiba rama, semnatura, sau alte inscrisuri.

Secţiunile concursului sunt:
1. fotografie alb- negru, tematica diversa (in legatura cu Braila) ;
2. fotografie color – portret (doar oameni) ;
3. fotografie  color – peisaj urban brailean .

Atentie! Nu se permite inscrierea aceleiasi fotografii la mai multe sectiuni (chiar daca ati modificat culorile sau ati prelucrat fotografia. Vor fi descalificate ambele. Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs. 
Participantul este unicul responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor, asupra materialelor.Toate fotografiile inscrise in concurs vor intra in arhiva Bibliotecii Judetene Panait Istrati si  pot fi folosite in  publicatii tiparite sau electronice, site-uri sau portal-uri ale institutiilor partenere. Organizatorul isi declina responsabilitatea in cazul când un tert preia de pe site fotografiile in vederea folosirii lor ulterioare.

Premiile:

  • Premiul I – aparat foto (pentru toate sectiunile)
  • Premiul II – stick-uri memorie USB 16 GB (pentru toate sectiunile)
  • Premiul III – card memorie USB  (pentru toate sectiunile)
  • Mentiuni (3) -   carti despre Braila oferite de Biblioteca.

Perioada de primire a fotografiilor este: 22 aprilie – 18 mai 2016. Festivitatea de premiere si vernisajul expozitiei fotografice vor avea loc la Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila, pe 20 mai 2015, ora 15.00.

Fotografiile vor fi expediate pe adresa: BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI" PIATA POLIGON  NR. 4 BRAILA, JUDETUL BRAILA – cu mentiunea „Pentru concursul de fotografie". Fotografiile pot fi aduse si personal la Sectia Colectii Speciale a Bibliotecii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-