Published On: joi, Apr 21st, 2016

GALERIE FOTO: Politia de Frontiera Galati, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., a destructurat o gruparea specializata in contrabanda cu tigari

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, Sectoarelor Politiei de Frontiera Galati, Oancea, Foltesti si Braila, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galati, avand suportul de specialitate al Serviciului de Informatii si Protectie Interna si al Serviciului de Operatiuni Speciale Galati, au efectuat ieri descinderi la domiciliile mai multor persoane pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in contrabanda cu tigari.

In data de 20 aprilie 2016, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati politistii de frontiera au efectuat 29 de perchezitii, 60 de persoane fiind conduse la audieri, in baza mandatelor de aducere.

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, in luna noiembrie 2015 a fost initiat si constituit un grup infractional organizat specializat in introducerea in Romania, din Republica Moldova, a unor importante cantitati de tigarete. Mai multe persoane, cetateni romani si din R. Moldova au fost racolate de catre liderii grupului infractional, acestea fiind remunerate cu pana la 100 de euro pe transport,

Dupa introducerea in tara, tigarile erau valorificate de catre alte persoane pe raza judetului Galati, precum si in municipiul Bucuresti, tigarile fiind livrate direct la domiciliile cumparatorilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infractionala a fost estimat la peste 2.500.000 de lei. In urma perchezitiilor au fost ridicate 12 autoturisme, 64.180 lei, 6.755 euro, 200 dolari, 2 bancnote false de 50 euro fiecare, un pistol cu aer comprimat marca Bereta, 34 de cartele telefonice, 43 de telefoane mobile si 3 pliculete cu substanta alba despre care exista suspiciuni ca ar contine droguri, care au fost preluate de catre B.C.C.O. Galati in vederea continuarii cercetarilor. Totodata au fost descoperite si ridicate 864 de pachete de tigari de contrabanda.

Dupa audierea celor 60 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galati au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de 13 persoane, acestea urmand a fi prezentate azi, 21 aprilie instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Fata de alte trei persoane, procurorii au dispus masura controlului judiciar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-