Published On: mar, Apr 12th, 2016

FOTO: Top 7 masini second hand care trebuie evitate

Raportul TÜV e o unealta destul de buna pentru stabilirea celor mai fiabile masini second hand de pe piata. In acelasi timp, insa, iti ofera informatii brute despre cele mai nefiabile masini la mana a doua din Germania. Bazandu-ne pe editia din 2015 a raportului anual TÜV, am facut o lista cu sapte masini second-hand de care trebuie sa te feresti, informeaza Promotor. TÜV Report e o statistica publicata anual de organizatia germana care se ocupa cu inspectiile tehnice periodice ale vehiculelor in Germania.

7. Dacia Logan

dacia_logan_infobraila

Prima generatie a berlinei romanesti apare pe ultima pozitie in categoria „2-3 ani”, cu o rata de aparitie a defectelor de 15,7% la o medie de 50.000 km parcursi. Apoi, mai apare o data la categoria „4-5 ani”, unde ocupa penultima pozitie, chiar inainte de utilitara italiana Fiat Doblo, si inca o data in categoria „6-7 ani”, tot pe penultima pozitie.

6. Alfa Romeo MiTo

alfa_romeo_mi_infobraila

Subcompacta italiana sta pe penultimul loc in grupul „2-3 ani”, deasupra Daciei Logan, cu o rata de aparitie a defectelor de 15,6%, la un kilometraj mediu de 40.000 km.

5. Fiat Doblo

fiat-doblo-panorama-48_infobraila

Prima generatie a utilitarei construite de Fiat ocupa ultima pozitie in categoria „4-5 ani”, cu o rata de aparitie a defectelor de 25,8% la un kilometraj mediu de 82.000 km. Doblo mai e prezent si pe a patra pozitie de la coada in categoria „6-7 ani”, precum si pe antepenultimul loc in grupul masinilor cu varste cuprinse intre opt si noua ani.

4. Renault Kangoo

renault-kangoo-20_infobraila

O alta utilitara, aceleasi probleme. Prima generatie Renault Kangoo e pe locul al treilea de la coada in categoria „4-5 ani”, inaintea Fiatului Doblo si a Daciei Logan, cu o rata de aparitie a defectelor de 25,1% la un kilometraj mediu de 73.000 km. Kangoo apare si in categoria masinilor cu varste cuprinse intre sase si sapte ani, unde sta tot pe antepenultimul loc, cu o rata de aparitie a defectelor de 31,9%.

3. Renault Laguna

renault-laguna-hatchback-44_infobraila

A doua generatie a berlinei care urmeaza sa fie inlocuita de modelul Talisman ocupa ultima pozitie in categoria „6-7 ani”, cu o rata de aparitie a defectiunilor de 33% la un kilometraj mediu de 125.000 km. Aceeasi Laguna apare si in categoria „8-9 ani”, unde se afla pe locul 90 din 95.

2. Mercedes-Benz M-Class

mercedes-benz-m-klasse-107_infobraila

Primul SUV Mercedes-Benz este recunoscut ca fiind una dintre cele mai nefiabile masini facute vreodata de producatorul german. Atat in categoria „8-9 ani”, cat si in cea „10-11 ani”, primul M-Class ocupa locurile codase, cu rate de aparitie a defectiunilor de peste 40% si kilometraje medii mai mari de 150.000 km.

1.Fiat Stilo

fiat-stilo-5-door-9_infobraila

Chiar daca nu se afla pe ultima pozitie in nici o categorie, Fiat Stilo sta foarte aproape de Mercedes-Benz M-Class si ocupa penultimele pozitii din grupurile masinilor intre opt si noua ani si intre zece si 11 ani, cu rate de aparitie a defectiunilor de peste 40% si kilometraje medii mai mari de 119.000 km.

Comentarii

comentariu

About the Author