Published On: mar, Apr 5th, 2016

Federatia Sanitas lupta in continuare pentru cadrele medicale din Romania

sanitas_blv_infobraila (1)In cursul zilei de ieri, s-a desfasurat la Braila o intalnire a membrilor Sanitas Braila. Invitat special a fost vicepresedintele Federatiei Sanitas de la nivel national, Marius Sepi. In cadrul sedintei, Marius Sepi a atins mai multe subiecte printre care mult discutata marire de salariu cu 25%, inechitatile din sistemul sanitar, dar si campania “Nu agesati cadrele medicale”.  

“Ma bucur ca am putut onora invitatia colegilor mei de la Braila si ca am fost azi prezent in mijlocul lor. Ma bucura foarte mult prezenta mare a colegilor mei, acest lucru dovedeste faptul ca Sanitas Braila este o organizatie importanta in Federatia Sanitas. In principiu am discutat despre lucrurile pe care le-a obtinut , in ultima perioada, Federatia Sanitas si despre prioritatile pe care le avem. Am discutat despre marirea de salarii, despre faptul ca am solicitat ministrului sanatatii sa rezolve urgent inechitatile din sectorul sanitar. Totodata, suntem in continuare in discutii avansate si dorim ca si in anul 2016 sa obtinem a doua transa de marire de 25%, cum s-a stabilit cu Guvernul. Avem angajamentul ferm al ministrului sanatatii ca va sustine in guvern aceste doua doleanta: inechitatile si marirea de 25%. Speram si facem tot ce depinde de noi sa pregatim o lege de salarizarea in asa fel incat sa nu mai avem probleme cu inechitatile la nivel salarial pentru a ne putea pastra cadrele medicale. De asemenea am solicitat un memorandum pentru deblocarea si bugetarea a minim 3.000 de posturi pentru ca in continuare avem dificultati in anumite zone, mai ales in zona de medici specialisti, asistenti  si alt tip de personal.

Am discutat si despre campania “Nu agresati caderele medicale”, si aici vreau sa spun ca organizatia de la Braila a dat dovada de mult profesionalism si a facut o campanie foarte frumoasa in toate spitalele din municipiu si asta ma bucura foarte mult pentru ca vrem sa continuam aceasta campanie pentru a creste si mentine un nivel de asteptare pentru colegii nostri astfel incat sa remediem sau sa stopam escaladarea acestui fenomen ingrijorator: Agresarea cadrelor medicale“, a declarat Sepi.

La intrebare daca va mai reveni in Braila si cu alta ocazie, acesta a declarat ca va onora cu cea mai mare placere orice alta invitatie, deoarece Braila este un oras pe placul inimii sale. “Voi raspunde orice la fel invitatie pe care o voi primi de la Braila,pentru ca este un oras pe placul inimii mele , voi veni fara niciun fel de problema, vor veni si alti colegi de-ai mei. Da, sigur vor mai avea loc astfel de actiuni, mai ales ca probabil voi avea o intalnire cu un numar restrans de colegi din leadership-ul organizatiei, in asa fel incat sa predam niste lucruri care sa aiba legatura cu partea asta de dezvoltare personala.”

sanitas_blv_infobraila (3)Marius Sepi a spus ca obiectivul Federatiei Sanitis este ca salariul cadrelor medicale sa ajunga, etapizat, la pragul de 2.000 de euro, astfel incat sa ne putem pastra medicii si asistentii in tara. “Sper sa  reusim si in acest an sa rezolvam inechitatile si cresterea de salariu, deoarece colegii mei merita acest lucru si daca imi aduc bine aminte acum 2 sau 3 ani cand am fost aici spuneam unui grup de oameni din presa ca noi ne vom bate sa obtinem etapizat, bineinteles, o creste astfel incat sa ajungem la 2.000 de euro. Pot sa spun ca la acel moment cei prezenti au zambit, dar eu cred ca cu planul ambitios de crestere cu 25% anuala, acest obiectiv este realizabil si astfel vom putea sa ne pastram personalul medical de specialitate  in tara. Dupa ultimele cifre oficiale sunt 14.000 de medici si 28.000 de asistenti care au plecat din 2007 din sistemul sanitar romanesc”, a incheiat vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi.

Comentarii

comentariu

About the Author