Published On: mar, Apr 19th, 2016

“Fabrica” de spalat bani in Braila / Perchezitii de amploare in mai multe orase din tara

Politia Capitalei a demarat in aceasta dimineata o serie de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in alte sase judete printre care si Braila, la mai multe persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani prin firme fantoma, in domeniul contructiilor si comertului cu materiale de constructii. Prejudiciul adus statului este de 5.000.000 de lei, opt persoane fiind deja suspecte in acest dosar.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, politistii din Bucuresti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, efectueaza, marti dimineata, 18 perchezitii in Capitala, Ilfov, Constanta, Valcea, Buzau, Brasov si Braila.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat un lant de societati comerciale fantoma, care au furnizat facturi fictive, in vederea inregistrarii in contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului ", se precizeata in comunicat.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, au fost depistate mai multe firme fantoma, inregistrate de cei opt suspecti pe numele unor persoane de conditie modesta si de etnie rroma. Din 2012 si pana acum, "si-au inregistrat intre aceste firme fantoma, achizitii de materiale de constructii si servicii in domeniul constructiilor pentru reducerea masei impozabile si pentru a deduce taxa pe valoare adaugata".

La finalul perchezitiilor, cei opt suspecti vor fi condusi pentru audieri la sediul Politiei Capitalei.

Comentarii

comentariu

About the Author