Published On: lun, Apr 11th, 2016

Examenul de bacalaureat se va sustine in luna mai de catre olimpicii braileni

Examenul de bacalaureat se va sustine mai devreme de catre elevii braileni, aflati in an terminal de liceu, participanti la loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline.Vor intra in sesiune speciala, asa cum mai este numita, si elevii  care se inscriu la universitati din strainatate, iar probele de admitere se suprapun cu bacalaureatul. Sesiunea speciala  a examenului maturitatii se va desfasura in acest an in perioada 14 -27 mai, la Brasov. Unitatile de invatamant care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala, vor fi nominalizate de Comisia judeteana de bacalaureat a Inspectoratului  Scolar Judetean Brasov.

In zilele de 14-15 mai va avea loc inscrierea candidatilor.

Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura astfel:  16 – 17 mai – proba orala de comunicare in limba romana/materna, 18 – 19 mai – evaluarea competentelor digitale si 20 – 21 mai – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise au urmatorul calendar: 23 mai – limba si literatura romana, 24 mai – proba obligatorie a profilului, 25 mai – proba la alegere a profilului si specializarii, 26 mai – limba si literatura materna.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 27 mai.

La sediul unitatilor de invatamant, care vor organiza aceasta sesiune speciala se vor afisa primele rezultate, si este prevazuta pentru data de 26 mai, pana la ora 18.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00, urmand ca pe data de 27 sa fie  afisate rezultatele finale.

"Precizam ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat se adreseaza elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei.

Brailenii care doresc sa-si continue studiile superioare in afara tarii si care vor sustine examenul de bacalaureat in luna mai, vor trebui sa faca dovada ca au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national – sesiunea iunie – iulie 2016. , trebuie sa demonstreze ca probele de admitere sunt programate in acelasi timp cu probele Bac-ului din iunie – iulie.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-