Published On: vin, Apr 1st, 2016

Dotarile Jandarmeriei si Politiei vor fi reinnoite pentru a facilita lupta impotriva criminalitatii

In cadrul sedintei CJ, desfasurata miercuri, a fost aprobat un proiect pentru achizitionarea mai multor echipamente tehnice din domeniul informatic pentru Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) si Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila. Bunurile au fost cerute de jandarmi si politisti prin intermediul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Braila.

Proiectul inclus pe ordinea de zi a CJ intitulat "Proiect de hotarare privind aprobarea cooperarii si a Protocolului de cooperare, de interes public, intre Consiliul Judetean Braila, Inspectoratul de Politie Judetean si Inspectoratul de Jandarmi Judetean in vederea imbunatatirii climatului de ordine si securitate civica si a listelor de dotari cu echipamente si bunuri pentru realizarea activitatilor specifice Inspectoratului de Politie Judetean si Inspectoratul de Jandarmi Judetean pe anul 2016", a fost aprobat in unanimitate de consilierii judeteni.

Practic, oamenii legii doresc sa-si innoiasca echipamentele informatice. In acest sens, prin intermediul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Braila, Politia a cerut sprijin logistic in valoare de 250.000 lei, in timp ce Jandarmeria vrea de cinci ori mai putini bani, adica 50.000 lei.

Noile dotari vor facilita munca lucratorilor IPJ si IJJ, sustine ATOP. Acestea vor fi utilizate in scopul reducerii numarului de infractionalitati, in special a celor cu violenta. Datorita noilor echipamente, vor creste capacitatea de interventie a celor doua structuri MAI si viteza de reactie, iar cercetarea criminalistica a locului faptei va fi facilitata.

Comentarii

comentariu

About the Author