Published On: vin, Apr 8th, 2016

Doi batrani au fost talhariti in propria casa de mai multi indivizi mascati

In cursul zilei de miercuri, in jurul orei 15.30, patru indivizi cu varste cuprinse intre 19 si 43 si o femeie de 45 de ani, au talharit doi batrani.

Talharii, doi din comuna Baraganu, Tudor Popa(43 de ani) si Marius Gheorghe(19 ani), si unul din Dudesti, Mihai Lucian Boncu(35 ani), au intrat cu forta, ziua-n amiaza mare, peste cei doi batrani, o femeie de 60 de ani si un barbat de 73 de ani, care locuiau intr-un apartament situat pe Calea Galati, cu planul de a-i jefui. Femeia impreuna cu cel de-al patrulea membru, i-au asteptat in masina, pentru a fugi in tromba.

Atacatorii au planuit minutios atacul, cu o saptamana inainte, dupa ce acestia au primit un pont de la menajera batranilor, Dumitra Ion, cum ca in apartament se gaseste o suma mare de bani. Cei trei atacatori au sunat la usa, iar in momentul in care li s-a deschis, acestia au sarit pe batran si l-au lovit salbaticeste in fata. Femeia a incercat sa se baricadeze in dormitor, dar fara succes. Un atacator s-a dus sa caute banii in locul indicat de menajera, dar nu i-a gasit, moment in care unul dintre talhari s-a urcat cu genunchii pe pieptul batranei, ca sa spuna unde sunt banii. Chiar daca nu au gasit banii respectivi, talharii au reusit sa plece cu portofelul batranilor si bijuterii, in valoare totala de 6.000 lei.

Atacatorii au fost capturati de lucratorii Politiei Orasului Ianca, pe Drumul National 2B, la intersectia cu drumul judetean catre comuna Bordei Verde. Plecasera in tromba cu autoturismul din municipiul Braila, dupa ce-i talharisera pe cei doi batrani, sperand, astfel, sa li se piarda urma. Condamnati de mai multe ori pentru infractiuni comise in tara si in strainatate, autorii talhariei de pe Calea Galati au fost prezentati, ieri, Parchetului de pe langa Judecatoria Braila de ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale (SIC).

Oamenii legii inca sunt pe urmele Dumitrei Ion, menajera de la care a pornit totul si care le-a dat atacatorilor pontul, respectiv informatia ca victimele ar detine o mare suma de bani ascunsa in lada recamierului din sufragerie.

Comentarii

comentariu

About the Author