Published On: vin, Apr 1st, 2016

Dezvoltarea infrastructurii in Delta Dunarii nu trebuie sa afecteze partea naturala

Premierul Dacian Ciolos a precizat ca urmeaza sa fie lansata o strategie de dezvoltare si va incepe finantarea unor proiecte ce vizeaza infrastructura din Delta Dunarii. Acesta a subliniat ca dezvoltarea infrastructurii in Delta Dunarii trebuie abordata in asa fel incat sa ajute cresterea economica a zonei, dar sa nu distruga "partea naturala".

"Cred ca atunci cand abordam pescuitul trebuie sa avem o abordare specifica pentru Delta, si cand abordam dezvoltarea turismului trebuie sa tinem cont de specificul Deltei si cand abordam infrastructura trebuie sa vedem ce solutii sunt ca infrastructura sa ajute la dezvoltarea economica, dar sa nu distruga partea naturala", a spus premierul la intalnirea privind Investitia Teritoriala Integrata Delta Dunarii.

Ciolos a precizat ca atunci cand se aduce in discutie Delta Dunarii, nu se nu se face referire strict, din punct de vedere al mediului, la zona cuprinsa intre cele trei brate de varsare ale fluviului, ci la toata zona protejata care tine de la Tulcea la Constanta.

"Din punct de vedere economic si de dezvoltare teritoriala sigur ca trebuie sa ne referim nu doar la spatiul dintre cele trei brate, ci si la zona continentala care inconjoara Delta, insa pentru mine este important ca la sfarsitul acestui proces sa avem intr-adevar un proiect de dezvoltare al Deltei care sa permita oamenilor sa ramana acolo, cei care doresc, sa aiba din ce sa traiasca din punct de vedere economic, sa dimensionam proiectele pe care le vom finanta in asa fel incat sa avem in vedere si infrastructura de transport si infrastructura sociala si de educatie, dar si fonduri, alocari financiare, suficiente pentru partea de dezvoltare economica. Sa gandim toata aceasta parte o dezvoltare economica durabila care sa tina cont de specificul Deltei si anume de faptul ca trebuie sa gasim solutii care sa permita conservarea, si conservarea resurzelor naturale, dar si conservarea unor traditii care si-au demonstrat viabilitatea in lungul timpului", a mai spun Ciolos.

La intalnire, au fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, dar si reprezentanti ai unor organizatii nonguvernamentale.

Comentarii

comentariu

About the Author