Published On: mie, Apr 20th, 2016

Cum a dorit Primaria Braila sa atraga investitori si sa creeze noi locuri de munca?

Primaria Brailei, a emis ieri, o situatie cu masurile adoptate pentru a crea locuri de munca si pentru a atrage investitori. In acest document se evidentiaza strategiile de promovare folosite de Primarie, atat in municipiu , cat si in alte localitati, dar si o serie de informatii cu privire la numarul noilor locuri de munca creata in Braila, in cursul anului 2015.

In cele ce urmeaza sunt prezente strategiile folosite pentru atragerea de investitori:“1.a.In prima jumatate a anului 2015, Municipiul Braila a participat, alaturi de CJ, la evenimentul de promovare a oportunitatilor de afaceri in zona, organizat de publicatia <<Curierul national>>, ocazie cu care a fost lansata brosura ce prezinta  zonele in care se pot realiza investitii. Publicatia este actualizata periodic si cuprinde informatii despre cladirile zi zonele  degradate proprietate publica sau privata din municipiu. b. Proiectul City Invest 2015 s-a derulat in cea de-a doua parte a anului 2015 si a urmarit promovarea prioritatilor de investitii identificate anterior si facilitarea colaborarii dintre mediul de afaceri si administratia publica locala. Astfel, Braila a fost printre cei 65 de participanti, alaturi de reprezentantii ambasadelor principalelor state din UE, ale Statelor Unite ale Americii, dar si ale tarilor non-UE. c. Regia Autonoma Administratia Zonei Libere Braila promoveaza oportunitati de investitii prin participari la targuri de profil, intalniri bilaterale organizate national si international”.

La capitolul locuri de munca, in document se precizeaza: “a. Prin proiectul de reabilitare a imobilului situat in strada Anghel Saligny nr.17, Municipiul Braila deruleaza activitati de formare profesionala pentru persoane defavorizate. Grupul tinta este format din 60 de persoane care sunt calificate in meseriile: lucrator in salubritate, agent curatenie cladiri si lucrator in cultura plantelor. b. Municipiul Braila a derulat activitati de instruire pentru cautarea unui loc de munca in parteneriat cu AJOFM. Au beneficiat de aceste instruiri 220 de persoane. c. In cadrul proiectului de realizare a unui centru de afaceri in domeniul pescaresc au fost create 3 locuri de munca in cadrul Serviciului de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara. d. In cadrul Fabricii de cablaje auto construita in 2015 au fost angajate un numar de 1050 persoane, iar in luna martie s-a otinut autorizatia de construire in vederea extinderii fabricii cu inca 27.000mp, avand in plan ca in finalul anului 2017 sa totalizeze un numar de peste 2.500 de salariati”. 

Comentarii

comentariu

About the Author