Published On: mie, Apr 27th, 2016

Copiii victimelor din tragicul accident de la TUG vor primi alocatii speciale de 600 lei

Cei trei copii minori, doi baieti de 9 ani ani si o fata de 17 ani, care si-au pierdut parintii in tragedia de pe Ramnicu Sarat, vor primi alocatii speciale de cate 600 de lei lunar pana la varsta majoratului.

"Totodata, minorii vor primi si alocatiile de la stat, 85 de lei, iar persoanele care ii iau in plasament vor primi indemnizatii", a declarat Simona Cimpoae, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului din cadrul Consiliului Judetean Braila.

Tot in aceasta saptamana s-a hotarat si ca copilul sotilor Oprea, sa fie luat in plasament de unchiul din partea mamei, iar ceilalti doi minori, vor fi in grija tatalui, dar cand fata va implini varsta de 18 ani, pe 28 aprilie, va deveni tutorele legal al fratiorului sau mai mic. Primaria le-a acordat deja un ajutor social de urgenta de 3.000 de lei, iar Casa de Pensii le-a acordat o suma de aproximativ 2.000 lei. Mai mult, directorul executiv, Simona Cimpoae, a spus ca s-au inceput demersurile pentru ca minorii sa primeasca si pensii de urmas. Suma pe care urmeaza sa o primeasca acestia este necunoscuta, dar va fi calculata in functie de perioada lucrata si de salariile parintilor.

Comentarii

comentariu

About the Author