Published On: joi, Apr 28th, 2016

Cat castiga cel mai bine platit jandarm din Romania?

Cele mai mari salarii ale angajatilor in cadrul Jandarmeriei Romane sunt cuprinse intre 7.400 de lei si pot ajunge la 9.100 de lei net pe luna, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

"Solda medie a angajatilor din Jandarmeria Romane este de 1.933 de lei”, se mai arata in raspunsul acordat de reprezentantii institutiei in urma solicitarii ZF.

In ceea ce priveste solda calculata pentru un cadru militar nou-incadrat in Jandarmeria Romana, valoarea acesteia este de 1.255 de lei pentru subofiter/sergent major, in timp ce 1.532 de lei este salariul de debutant pentru un ofiter/sublocotenent.

Un stagiu complet de studiu dureaza trei ani pentru ofiteri si doi ani pentru subofiteri, perioada in care elevii beneficiaza de cazare si masa in cadrul institutiilor de invatamant. Abia la sfarsitul perioadei de studiu, in urma promovarii tuturor examenleor de absolvire, viitorii subofiteri sunt repartizati sa isi desfasoare activitatea in unitatile Jandarmeriei.

"Cele mai bine platite 5 pozitii din cadrul Jandarmeriei Romane sunt: inspector general, adjunct al inspectorului general si director al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti”, mai spun reprezentantii institutiei.

Tinerii care aleg sa urmeze o cariera de jandarm trebuie, printre altele, sa detina o diploma de bacalaureat si sa nu depaseasca varsta de 27 de ani si sa  urmeze cursurile unor institutii de invatamant (Academia de Politie Al. I. Cuza sau Scolile Militare de Subofiteri de la Dragasani sau Falticeni).

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are in subordine sau coordonare politistii, jandarmii, dar si angajatii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie sau ai Politiei de Frontiera, unde lucreaza circa 136.000 de angajati dintre care 26.500 lucreaza in cadrul Jandarmeriei Romane.

Sursa: ZF.ro

Comentarii

comentariu

About the Author