Published On: vin, Apr 29th, 2016

Bunea Stancu a fost trimis in judecata in dosarul “InterAgro”

In aceasta saptamana procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata in dosarul “InterAgro”, in care protagonistii sunt omul de afaceri si patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, Ioan Niculae, si fostul presedinte CJ Braila, Gherghe Bunea Stancu. Potrivit acestui dosar Ioan Niculae a creat un circuit de spalare de bani si a prejudiciat statul cu peste 11 milioane lei, proces in care si Stancu a avut un rol bine definit. Astfel, Ioan Niculae, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, administrator al SC Interagro si SC Intervitt SRL, este acuzat de infractiunile de cumparare de influenta in forma continuata, instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani. La randul sau, Gheorghe Bunea Stancu, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Braila, va fi judecat pentru trafic de influenta.

Pe lista inculpatilor se mai afla si: Tonciu Nicoleta Mariana, presedinte al "Interagro", la data faptelor, Barac Viorel, director general, si firmele "Interagro", "Intervit", "Libarom Agri" si "Mike Trading & Investment".

In perioada august 2008 – martie 2009, Ioan Niculae a format si coordonat un circuit de spalare a banilor, prin intermediul mai multor operatiuni fictive. In urma acestor operatiuni statul roman a fost prejudiciat cu suma totala de 11.438.169 lei. Conform procurorilor DNA, in perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a initiat si desfasurat activitati de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, al suspectului Said Baaklini si al unei alte persoane, precum si al unor functionari publici si inalti demnitari ai statului. Prin aceste activitati se dorea obtinerea unei Hotarari de Guvern, prin care sa fie acordate facilitati fiscale privind subventionarea achizitiei de ingrasaminte chimice.

"Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei «Interagro» de circa 600.000.000 euro, reprezentat de vanzarea ingrasamintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse", se arata in dosarul procurorilor DNA. Fostul presedinte CJ Braila, Bunea Stancu, urma sa fie primeasca, in schimbul ajutorului oferit, o parte din profitul obtinut in urma distribuirii ingrasamintelor livrate de "Interagro" in judetele din jurul Brailei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author