Published On: vin, Apr 15th, 2016

Blaga si Tariceanu au fost audiati la DNA intr-un dosar de coruptie

Vasile Blaga, co-presedintele PNL, a fost audiat la DNA intr-un dosar de coruptie. Vasile Blaga a fost citat in calitate de martor intr-un dosar privind fapte de abuz in serviciu legat de numirile la comisia care stabilea despagubirile date de Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), potrivit TVR.

In acest dosar, au fost chemati, in ultimele luni, la DNA, mai multi fosti ministri, toti in calitate de martor precum: fostul premier Emil Boc, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, si fostii ministri ai Finantelor, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea. La iesirea de la sediul DNA, Blaga a spus ca a fost chemat pentru a oferi mai multe detalii despre modul in care se faceau numirile la ANRP. “Eu nu am avut informatii despre ce s-a intamplat la ANRP. M-a surprins cand am aflat", a precizat acesta.

Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a precizat, joi, intr-un comunicat de presa, ca a fost invitat telefonic la audiere, in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015.

“La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015. Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA. Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic. De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor.

De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov?. Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat", a transmis Tariceanu.

Comentarii

comentariu

About the Author