Published On: vin, Apr 8th, 2016

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila organizeaza luni lansarea volumului “Dada in direct”

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati" Braila organizeaza luni, 11 aprilie, ora 17.00,  lansarea volumului "Dada in direct" de Petre Raileanu, tiparit la Editura Tracus Arte, 2016. Invitati sa prezinte cartea sunt: scriitorul Viorel Coman si Ioan Cristescu, director la Muzeul National al Literaturii Romane din Capitala. Modereaza Dragos Adrian Neagu, directorul institutiei gazda.

Petre Raileanu este scriitor, jurnalist, curator de expozitii si autor a numeroase publicatii pe tema avangardelor literare si artistice romanesti. Cartile sale au aparut atat in Franţa cat si in Romania și abordeaza problematica zonelor de interferenta dintre cele doua culturi si a prezenţei culturii romane in spaţiul european. Traieste la Paris din 1992 unde a obtinut, in 1993, Diploma de Studii Avansate a Universitatii Nouvelle Sorbonne cu o teza despre avangardele romanesti. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Société des gens de lettres, Paris.

Studiul "Dada in direct" se bazeaza pe documente si marturii directe ale principalilor protagonisti ai miscarii dadaiste si reface istoria acestui curent lansat la Zurich in 1916.

Comentarii

comentariu

About the Author

-