Published On: mie, Mar 16th, 2016

Volkswagen, data in judecata pentru 3,3 miliarde de euro din cauza problemei poluarii motoarelor diesel

Volkswagen a fost data in judecata in Germania, pentru 3,3 miliarde de euro din cauza musamalizării problemei poluarii motoarelor diesel. Procesul este cea mai mare provocare din punct de vedere legal din Germania, dupa un val de procese in SUA legate de scandal, scrie Bloomberg.

Procesul a fost intentat luni la Tribunalul Regional Braunschweig, in numele a 278 de investitori institutionali din jurul lumii, a declarat avocatul Andreas Tilp. "In conditiile in care Volkswagen continua sa nege orice negocieri pentru o intelegere, a fost necesar sa pornim acest proces", a spus Tilp. Procesul vine la aproape sase luni dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a instalat un software in masinile diesel pentru a insela testele pentru emisii, un scandal care a facut inconjurul lumii. Volkswagen se lupta cu 65 de cazuri in Germania, precum si cu mai multe procese in SUA si in lume.

"Nu stim inca mai multe detalii despre proces si nu putem comenta", a spus purtatorul de cuvânt al Volkswagen, Eric Felber. Printre reclamantii in noul caz impotriva Volkswagen se numămara investitori din Australia, Austria, Canada, Danemarca, Elvetia, Italia, Japonia, Taiwan, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia, Franta, Statele Unite si Marea Britanie.

Acest grup include 17 companii germane de investitii, precum si companii de asigurari si unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din SUA, CalPERS.​

Comentarii

comentariu

About the Author