Published On: joi, Mar 17th, 2016

VIDEO: Un miliardar rus cauta NEMURIREA prin incarcarea creierul sau intr-un calculator

Prin initiativa lui, Dmitri Itskov vrea sa faca posibila, in urmatoarele trei decenii, viata asemeni unui "avatar" holografic nemuritor.

 

avatar_miliardra_rus_infobraila

Omul de afaceri rus si-a facut un scop din a ramane in viata pentru totdeauna prin incarcarea creierul sau pe un calculator.

Dmitri Itskov are 35 de ani si a creat fundatia Initiativa 2045, o organizatie care lucreaza cu o retea de oameni de stiinta pentru a dezvolta "nemurirea cibernetica" in urmatoarele cateva decenii.

Itskov recunoaste faptul ca fara o astfel de tehnologie este destul de probabil ca el sa fie mort pana in 2050. Cu toate acestea, prin perfectionarea cartografierii creierului uman si transferului constiintei intr-un computer, el ar putea "trai" mult mai mult, sub forma unui calculator sau, dupa un transplantat, intr-un corp de robot umanoid sau ca o holograma.

 

robot_miliardar_rus_infobraila

Fundatia lui Itskov isi propune ca in urmatorii cinci ani sa creeze un avatar caruia ii va fi transplantat un creier uman dupa moartea respectivei persoane. In 2035 va fi creat un avatar cu un creier artificial, care va putea gazdui o persoana, iar catre 2045 ei afirma ca vor crea un avatar-holograma, prevestind astfel o noua era pentru omenire.

Este cu siguranta un obiectiv ambitios si dezbaterile in comunitatea stiintifica vorbesc despre faptul daca complexitatea creierului uman poate fi replicata intr-o masina. Mai mult decat atat, multe dintre ambitiile Initiativei se sprijina pe descoperirile pe care omenirea nu le-a facut si de care este inca departe.

Cu toate acestea, el a inceput deja planificare nemuririi digitale. Itskov afirma ca el insusi va avea mai multe organisme in diferite forme, care vor trai pe Pamant si in spatiu in timp ce constiinta lui va fi comuna intre ele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-