Published On: vin, Mar 25th, 2016

VIDEO: Tu esti pervers? 50% dintre oameni aleg aceste tipuri de perversiuni sexuale

Un studiu a ajuns la concluzia ca perversiunile sexuale, cunoscute si sub numele de parafilie, sunt surprinzator de larg raspandite.

perversiuni_infobraila1

Aceasta se manifesta la aproape jumatate din populatia globului.

Psihologii au realizat o cercetare la care au participat mai mult de 1.000 de persoane din Quebec, Canada. Aproape 50 la suta dintre participanti si-au exprimat interesul pentru activitati precum: fetisismul, froteurismul, masochismul sau voyeurismul.

Aproximativ o treime din cei chestionati au declarat ca au avut experiente sexuale parafilice. Oamenii care s-au angajat in activitati masochiste au fost, de asemenea, mai predispusi la a avea si alte fetisuri. Cercetatorii au ramas surprinsi sa constate ca dintre cele opt tipuri de comportamente parafilice recunoscute de psihologi, patru sunt extrem de comune.

sex

Voyeurismul a fost raportat de 35 la suta dintre barbati si femei, in timp ce fetisismul a fost raportat de o cincime dintre cei chestionati.

 Masochismul a fost experimentat de 19 la suta, iar froteurismul, care consta in implinirea satisfactiei sexuale prin atingerea si frecarea, in special a organelor sexuale, de trupul unui strain, cel mai adesea fara consimtamantul acestuia,  a fost clasat printre dorintele sau experientele a 26 la suta dintre participanti.

 Profesorul Christian Joyal, psiholog de la Universitatea din Quebec la Trois-Rivieres, care a condus studiul, a declarat: "Unele interese parafilice sunt mai frecvente decat s-ar putea crede, nu numai in termeni de fantezii, ci si in ceea ce priveste dorinta si comportamentul lor. Scopul principal al studiului a fost de a determina dorintele sexuale normale si experientele intr-un esantion reprezentativ pentru populatia generala”.

 Echipa lui Joyal a efectuat interviuri telefonice cu 1.040 de persoane din Quebec, despre viata lor sexuala. Dintre acestia 46 la suta au spus ca au fost interesati de cel putin un tip de comportament sexual, care este considerat anormal.

 Potrivit profesorului Joyal, aceste date sugereaza ca trebuie sa stim ce practici sexuale sunt normale inainte de a eticheta un interes sexual legal ca fiind unul anormal. Echipa a descoperit ca exista o relatie stransa intre supunerea sexuala si intre alte activitati sexuale.

"In mare parte, este adevarat ca barbatii sunt mai interesati decat femeile de comportamente parafilice. Dar acest lucru nu inseamna ca femeile nu au astfel de interese. De fapt, femeile care raporteaza un interes in supunerea sexuala au dorinte sexuale mai variate si raporteaza o mai mare satisfactie in viata lor sexuala. Supunerea sexuala, prin urmare, nu este un interes anormal”, a explicat profesorul Joyal.

PERVERSIUNI_infobraila

Cercetatorii considera ca multe comportamente parafilice par a fi destul de comune si ar trebui sa fie considerate normale. Nu se poate, insa, exclude faptul ca la unele persoane ele pot deveni extreme, transformandu-se in tulburari.

 "O tulburare parafilica se refera la acte sexuale care implica parteneri care nu si-au dat consimtamantul sau care cauzeaza suferinta sau stare de confuzie persoanei care s-a angajat in acest tip de comportament”, a declarat Joyal.

 Potrivit oamenilor de stiinta, parafilia poate fi absolut necesara pentru ca persoana sa obtina satisfactie sexuala.

 "Parafilia nu este o tulburare mintala, ci mai degraba o preferinta sexuala, in timp ce comportamentul paraphilic este non-preferential si se manifesta din cand in cand”, a declarat Joyal.

 Potrivit acestui studiu,  unele comportamente considerate juridic parafilice sunt departe de a fi anormale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-