Published On: mie, Mar 23rd, 2016

VIDEO: Egiptologii au descoperit detalii infioratoare in cazul asasinarii lui Ramses al III-lea

Recenta cercetare privind mumia regala, dezvaluie ca faraonul a fost asasinat de catre un grup de agresori, care s-au napustit asupra lui cu diferite tipuri de arme. Pe langa faptul ca acestia i-au taiat gatul, tehnici avansate de imagistica au aratat ca degetul cel mare al faraonului a fost taiat. Acest lucru ar fi fost tinut in secret de egiptenii care l-au imbalsamat.

ramses-iii-mummy_infobraila

Utilizand scanarea tomografica computerizata (CT), echipa a avut posibilitatea sa gaseasca noi dovezi legate de un complot antic impotriva lui Ramses III. Astfel cauza mortii se datoreaza unei taieturi la gat cu un cutit , care i-a despicat traheea si esofagul. Acest lucru l-ar fi ucis imediat. Dupa recenta cercetare, echipa a constatat ca faraonul, aproape de momentul mortii sale, a suferit rani de la diferite tipuri de arme, dezvaluind faptul ca au fost implicati mai multi atacatori.

scanare_infobraila

”Degetul cel mare al lui Ramses al III-lea a fost probabil taiat cu un topor”, a declarat radiologul Sahar Saleem.

Din cauza faptului ca aceasta rana este, din perspectiva anatomica, departe de rana ce a cauzat moartea si a fost provocata cu o arma diferita, cercetatorii considera ca aceasta leziune ar fi fost provocata de un alt atacator. In timp ce un complotist a atacat in partea din fata, cu un topor sau cu o sabie, o alta persoana a atacat din spate, cu ajutorul unui cutit sau pumnal.

ramessesi_infobraila

”Este foarte probabil ca egiptenii care au imbalsamat faraonul sa incercere sa mascheze degetul faraonului asasinat”, a declarat Saleem pentru Live Science.

Comentarii

comentariu

About the Author

-