Published On: vin, Mar 18th, 2016

VIDEO: Accidentele din zona Triunghiului Bermudelor aproape de fi a in sfarsit explicate

Share This
Tags

triunghiul-bermudelorAutorii descoperirii sunt oamenii de stiinta norvegieni. Mai multe cratere, avand diametre de aproximativ 1km, au fost descoperite in Marea Barents. In acest moment se presupune ca formatiunile ar fi aparut in urma unor explozii de gaz metan. Deocamdata, cercetatorii din cadrul Universitatii din Tromsø, Norvegia, nu pot oferi foarte multe informatii referitoare la structrurile identificate, pentru ca cercetarile se afla inca la inceput.

"Mai multe cratere gigantice au fost detectate in zona vest-centrala a Marii Barents. Cel mai probabil, ele s-au format in urma declansarii unor explozii provocate de gaze. Exista mari sanse ca regiunea pe care am studiat-o sa reprezinte una dintre principalele surse de metan de la nord de Cercul Polar", sustin cercetatorii norvegieni.

Uneori, metanul poate fi regasit in natura sub forma de hidrat. Acesta este prezent in cantitati mari atat sub platforma continentala, dar si in compozitia permafrostului.

Datorita schimbarilor climatice provocate de activitatea umana, gheata in care se afla depozitele de metan incepe treptat sa se topeasca. Astfel, gazul este eliberat in atmosfera, cauzand accelerarea procesului de incalzire globala. In interiorul oceanelor, hidratul de metal este din ce in ce mai instabil, datorita atat incalzirii apelor, cat si a cresterii nivelului de aciditate a acestora.

Exista unele voci care sustin ca bulele de metan pot fi eliberate in cantitati atat de mari, incat ar putea cauza scufundarea unor nave. Astfel, sustin unii specialisti, s-ar explica fenomenele inexplicabile ce se petrec in zona cunsocuta sub numele de "Triunghiul Bermudelor". Savantii americani sunt, insa, impotriva acestor pareri, motivand ca in acel colt al Oceanului Atlantic nu a mai existat gaz metan de cel putin 15.000 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-