Published On: joi, Mar 3rd, 2016

Vasile Dincu: “Vom dezvolta colaborarea Ministerului cu Agentiile de Dezvoltare Regionala”

Viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a avut miercuri, 2 martie, o prima intalnire cu directorii generali ai celor 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala (ADR) din Romania.

In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte referitoare la extinderea colaborarii dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si ADR-uri in zona de implementate a programelor guvernamentale gestionate de minister. Alte aspecte abordate au fost cele referitoare la mecanisme de dezvoltare economica ce pot fi implementate in cadrul unui viitor proces de regionalizare.

“Am considerat important sa cunosc, in mod direct, si perspectiva regionala asupra dezvoltarii, de aceea am tinut sa ma vad cu sefii agentiilor de dezvoltare. E doar o prima intalnire, le-am propus sa gasim un mod prin care sa permanentizam aceasta forma de colaborare, e benefica pentru ambele parti. Agentiile sunt structuri care functioneaza de multi ani, au experienta in planificarea dezvoltarii la nivel regional si au angajati peste 1.000 de specialisti, resurse extrem de utile in procesul nostru de reforma administrativa..”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu la finalul intrevederii.

La intalnire au mai participat Sorin Maxim, secretar de stat in MDRAP cu atributii in coordonarea programelor europene, si Mihai Busuioc, secretar general in acelasi minister.

 

Comentarii

comentariu

About the Author