Published On: mar, Mar 8th, 2016

Unul din patru angajatori romani raporteaza intentii de angajare pozitive in trimestrul II/2016

Share This
Tags

ManpowerGroup Romania a lansat o noua editie a Studiului Manpower privind perspectivele angajarii de forta de munca, care vizeaza intervalul aprilie – iunie 2016.

La nivel national mai mult de 1 din 4 angajatori anunta intentii de sporire a numarului total de angajati in urmatoarele trei luni. Angajatorii continua sa raporteze semne incurajatoare pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca in trimestrul II/2016. 36% dintre ei, cea mai mare pondere la nivel national, adica peste 1 din 3, anunta intentii de crestere a numarului total de angajati si doar 53% (sub media nationala de 665) nu au intentii de redimensionare a fortei de munca.

RomReg_SE_GraphQ216_ro                            RegionalQ216_ro

Pentru al doilea trimestru consecutiv, previziunea neta de angajare ajustata sezonier este de 8%. Intentiile de angajare raman relativ stabilite si comparativ cu anul anterior.

Mai mult de 1 din 4 angajatori romani preconizeaza cresteri ale numarului total de angajati în al doilea trimestru din 2016, conform celei mai recente editii a Studiului Manpower privind perspectivele angajarii de forta de munca. 26% dintre angajatori anunta intentii de sporire a numarului total de angajati, 7% anticipeaza scaderi si 66% nu prevad schimbari în dimensiunea fortei de munca, ceea ce rezulta într-o Previziune Neta de Angajare de +10%, relativ stabila atat comparativ cu trimestrul I/2016, cat si cu trimestrul II/2015.

"Chiar si dupa eliminarea variatiilor sezoniere care din 2013 încoace impulsioneaza optimismul angajatorilor referitor la lunile aprilie – iunie, ne ramane imaginea pozitiva a 23 de trimestre consecutive de intentii pozitive privind angajarile, din care ultimele 5 trimestre de Previziuni Nete de Angajare relativ stabile, din doua cifre. Tendinta spre o continuare a cresterii numarului de locuri de munca nu este ireversibila, dar deocamdata efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simtite, atat prin înmultirea oportunitatilor pentru cei aflati în cautarea unui loc de munca, cat si prin intensificarea competitiei pentru talentele disponibile”, spune Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author