Published On: mar, Mar 22nd, 2016

Un galatean depistat de politistii de frontiera la o vanatoare neautorizata si fara permis de port arma

Share This
Tags

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat  un cetatean  roman  in timp ce efectua o vanatoare neautorizata pe un teren agricol si fara a detine permis de port arma pentru arma respectiva.

In data de 19 martie a.c., in jurul orei 15.30, in urma unui schimb de informatii cu autoritatile de frontiera ale R. Moldova, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Foltesti au efectuat o actiune specifica in zona de competenta situata la frontiera cu Republica Moldova.

Astfel pe directia localitatii de frontiera Vladesti, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul aceluiasi sector l-a depistat pe cetateanul roman Dan G., in varsta de 40 de ani, domiciliat in municipiul Galati, avand asupra sa o arma de vanatoare marca Baikal semiautomata si 4 cartuse calibru 12 mm, pentru care barbatul a prezentat o factura de achizitionare.

In urma verificarilor efectuate, colegii nostri au constatat ca barbatul in cauza nu detine permis de port arma si nici autorizatie de vanatoare.

Barbatul a declarat ca a achizitionat recent arma respectiva si ca a tras trei focuri de arma pe Fondul de vanatoare 37 Vladesti, asupra pasarilor salbatice, pentru a vedea daca arma functioneaza.

Arma si cele patru cartuse de vanatoare, in valoare totala de 2.400 lei au fost retinute, urmand a fi predate Serviciului Arme si Munitii din cadrul IPJ Galati.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinerea armelor neletale fara drept, uzul de arma neletala fara drept si tentativa de a practica sau practicarea vanatorii fara a fi inscris in autorizatia de vanatoare individuala sau colectiva eliberata in conditiile legii de gestionare pentru fondul cinegetic respectiv.

Comentarii

comentariu

About the Author