Published On: mar, Mar 22nd, 2016

Tigari ascunse in anvelopele unui autoturism, descoperite cu ajutorul cainelui politist Ofa

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier impreuna cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul cainelui politist Ofa, 27.000 de tigarete ascunse in anvelopele unui autoturism, condus de un cetatean roman.  

In data de 19 martie a.c., in jurul orei 04.50 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Mercedes, cetateanul roman Radu N., in varsta de 28 ani.

Pe timpul controlului de frontiera, cainele de serviciu Ofa, specializat in detectarea tutunului, a simtit prezenta mirosului specific semnaland acest fapt politistului de frontiera.

Astfel, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in anvelopele autoturismului, 27.000 de tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza de R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 16.200 lei, in vederea confiscarii, iar cetateanul roman a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei. 

Comentarii

comentariu

About the Author