Published On: joi, Mar 3rd, 2016

Terapie prin creatie pentru copiii de la Spitalul Judetean

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" Braila in parteneriat cu Libraria "Carioca" au demarat la sfarsitul anului trecut proiectul "Adevaratul sensterapia prin creatie al vietii", de terapie prin creatie, pentru copiii internati la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Din 2 in 2 saptamani, la Sectia de Pediatrie, copiii internati sunt atrasi la atelierele organizate de bibliotecara Irina Ene si Maria Vasile, de la Libraria “Carioca”.

Prima intalnire din aceasta luna se desfasoara azi, 3 martie, in intervalul orar 14.30 – 16.00, cu tema “Legenda martisorului”, activitate la care copiii vor asculta povesti despre Baba Dochia si vor confectiona martisoare. Urmatorul atelier va avea loc pe 17 martie si se va intitula “Vine primavara!”.

“Ne dorim sa le oferim momente placute prin diverse activitati recreative (desen si pictura, lucru manual, lectura, vizionare de filme de desene animate etc.), activitati menite sa aduca zambete, rasete si voie buna copiilor aflati in aceste ipostaze nefericite. Dupa primul atelier concluzia a fost socanta pentru noi: o actiune atat de simpla a avut o incarcatura emotionala enorma! Timp de 2 ore nici un copilas nu si-a amintit de ce afectiune sufera, plecand cu zambetul pe buze”, a declarat Maria Vasile, initiatoarea proiectului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author