Published On: mar, Mar 15th, 2016

Stresul de la serviciu poate fi domolit

Share This
Tags

Cel mai frecvent uzitat cuvant de mai toti dintre noi, atunci cand vine vorba despre serviciu este STRES.

Aproape la orice loc de munca stresul este normal. Cu toate acestea, stresul excesiv poate sa interfereze cu productivitatea la serviciu si are un impact negativ asupra sanatatii fizice si emotionale a oricarei persoane. Stresul afecteaza toate palierele vietii noastre, de la emotii, comportamente, capacitatea de a gandi si sanatatea fizica. Rapunsul organismului la factorii de stres de la serviciu difera in functie de persoana, iar simptomele pot fi diferite:

- stari deagitatie, de frustrare si indispozitie generala

- senzatia pierderii controlului

- dificultati de relaxare si de linistire mentala

- dureri de cap, puls ridicat

- disfunctii ale tractului digestiv (crampe stomacale, diaree, constipatie)

- dureri la nivelul muschilor sau in piept.

Managementul stresului

Desi societatea accepta faptul ca stresul este o parte a vietii moderne, modul in care facem fata stresului este foarte important.

Cei mai multi terapeuti recomanda o serie de pasi pentru contracararea stresului. Exercitiile regulate reprezinta un mijloc eliberator de stres, desi, lipsa acuta de energie poate impiedica debutul unor sedinte de efort fizic. Alegerea unui regim echilibrat, cu mai multe mese mici care sa pastreze constant nivelul de glucoza, poate ajuta foarte mult. Medicii recomanda si suplimente alimentare. 

Uneori, modalitatile cele mai simple, cum ar fi sa citesti o carte sau sa vezi un film relaxant, te poate ajutacel mai repede sa faci fata stresului.

Comentarii

comentariu

About the Author