Published On: mar, Mar 1st, 2016

Simionescu, despre tarabele comerciantilor de martisoare: “…daca nu se mai doreste sa dam cu titlu gratuit, nu mai dam”

Share This
Tags

Consilierii locali au aprobat modificarea Regulamentului privind modul de inchiriere a bunurilor ce apartin domeniului public al municipiului Braila. Conducerea Primariei Braila nu considera pana acum ca prin acordorea unor suprafete de 1-2 metri patrati de pe domeniul public, cu titlu gratuit, comerciantilor care ies pe strada sa vanda martisoare de 1 si 8 Martie, ar fi o pierdere mare din bugetul local.

In urma deciziei Prefecturii cum ca aceasta gratuitate nu este legala, s-a cerut eliminarea acestei prevederi.

Viceprimarul Alexandru Danaila a declarat: “Noi am propus si aprobat in CLM ca suprafetele de teren ce sunt acordate pentru tarabe la care se vand martioare,  flori, ce se comercializeaza de 1 si 8 Martie, de exemplu,  sa fie acordate gratuit. Prefectura a considerat ca nu pot fi acordate cu titlu gratuit aceste suprafete de pe domeniul public si aceasta  este modificarea care trebuie facuta in hotararea CLM. La nivelul legalitatii Regulamentului, luat ca intreg, nu au fost probleme”.

Aurel Simionescu a adaugat ca :“Municipalitatea va fi iarasi acuzata de birocratie, fiindca una e sa faci o solicitare de spatiu si sa-i dai aprobare pentru comercializarea martisoarelor sau florilor, si alta e sa faci toata documentatia necesara, atunci cand spatiul acordat pe domeniul public nu este cu titlu gratuit. De fapt asta a si fost ideea, cand am propus sa se acorde cu titlu gratuit: ca atata munca nu se poate recupera din castigurile de pe 1 metru patrat. Dar daca nu se doreste sa dam cu titlul gratuit, nu mai dam…”.

Comentarii

comentariu

About the Author