Published On: lun, Mar 14th, 2016

Simionescu: “Curatenia trebuie mentinuta de braileni” / Boboc vrea amenzi pentru operatorii de salubritate

gunoi la primaria braila 1In viziunea primarului Simionescu, problema ce tine de curatenia orasului nu este vina operatorilor de salubritate, pentru ca acestia isi fac treaba, ci de nivelul de implicare al brailenilor in mentinerea curateniei. Acesta nu a fost deranjat doar de problema curateniei, ci si de starea jalnica in care sunt unele locuri de joaca pentru copii.

"Cu riscul de a nu fi de acord cu multa lume: problema la Braila nu e neaparat sa facem curatenie. Problema este sa intretinem curatenia, sa intretinem locurile de joaca. Nu este posibil ca dupa un an, ceea ce arata intr-un fel sa ajunga sa arate total diferit. M-am dus de curând undeva in cartierul Chercea, unde exista intentia sa aranjam un spatiu pe Strada Decebal. Din locul ala de joaca, frumos inaugurat etc. a mai ramas un balansoar stricat si nu mai stiu ce, o banca. Deci, povestea este in alta formula, de vina fiind oamenii din zona, care au acolo parinti, frati, copii si care stau mai mult sau mai putin cu atentie pe locul de joaca respectiv. Asta e marea problema! Sa intretinem, sa mentinem, nu sa stricam ceea ce avem!", a declarat edilul-sef iritat.

De alta parte, presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, are cu totul o alta opinie fata de cea a primarului. Acesta sustine ca brailenii nu sunt obligati sa faciliteze munca operatorilor de salubritate, deoarece acestia sunt platiti din bani publici. Mai mult acesta crede ca Politia Locala ar trebui sa aplice sanctiuni celor trei operatori de salubritate: "Eco", "Braicata" si RER, a caror activitate este coordonata de SUPAGL. "Da, «sa pastram». Adica domnul primar ne invita cumva pe noi, cetatenii braileni, la scoala, sa ne educe, sa nu mai facem gunoi. Ghinion! In orice oras din lumea asta, in sate, in orice comunitate oamenii produc gunoi. Asta e viata. Si e grija autoritatii – sigur, pentru asta platim taxe -, sa ne scape de gunoi. Ca altfel, nu am mai avea acest serviciu si fiecare ar face o groapa si ar depozita gunoiul in fundul curtii", a declarat Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author