Published On: lun, Mar 14th, 2016

Sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor reprezinta etalonul cresterii economice

Sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor a devenit cel mai dinamic al economiei romanesti, inregistrand o crestere semnificativa la contributia in PIB. Daca in anul 2011, contributia era de 3,4%, in primele trei trimestre ale anului trecut, acest procentaj s-a dublat, fiind 6,7%.

Conform celul mai recent raport de tara publicat, la finalul lunii februarie, de catre Comisia Europeana, aceasta pondere este una dintre cele mai ridicate din UE. Romania ocupa prima pozitie in UE in ceea ce priveste utilizarea serviciilor in banda larga cu acces ultrarapid, cu viteze de cel putin 100 Mbps, ceea ce a facilitat aceasta crestere.

Sorin Gavanescu, directorul de marketing la IT Six Global Services, companie din Craiova specializata in dezvoltare de software pentru sectorul financiar, telecom, medical si transporturi, considera ca dezvoltarea industriei de tehnologie este strans legata de factorul uman, dar si de stabilitatea legislativa, dezvoltarea infrastructurii sau eliminarea coruptiei la nivelul aparatului administrativ.

“Industria IT din Romania poate creste intr-un mod accelerat prin investitii ale statului in infrastructura, reformarea sistemului de invatamant, stabilitate legislativa, eliminarea coruptiei la nivelul aparatului administrativ si sustinerea publica, vocala, a guvernului pentru importanta investitiilor in IT. In conditiile in care IT-ul in Romania reprezinta in mare parte servicii software exportate catre Occident, afacerile aduc 100% plus valoare, atat economic, cat si social si cultural. Prin crearea locurilor de munca bine platite, dar corelate si cu dezvoltarea unor culturi organizationale multilingve, bazate pe merit, respect, valoare, diversitate si responsabilitate sociala, dezvoltare continua, integrarea tinerilor, apropierea Romaniei de ceea ce percepem ca valori si bunastare occidentala se face foarte rapid“, a declarat acesta.

Comentarii

comentariu

About the Author