Published On: mie, Mar 16th, 2016

Sanctiuni de peste 8 milioane de lei dispuse in cadrul operatiunii Venus

Share This
Tags

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au verificat activitatea comerciala a 1.871 operatori economici si au constatat abateri pentru sanctionarea carora au stabilit obligatii fiscale totale in valoare de 8,10 milioane de lei. Controalele au fost realizate in timpul operatiunii "Venus", care s-a desfasurat la nivel national in perioada 26 februarie – 13 martie 2016.

Inspectorii antifrauda fiscala au monitorizat volumul crescut al activitatii comerciale specifice perioadei 01-08 martie si au verificat activitatea comerciala a 840 firme specializate in comerţul cu flori si plante ornamentale, a 451 firme prestatoare de servicii de infrumusetare si a 563 restaurante, cluburi si baruri. Inspectorii DGAF au constatat contraventii pentru care au dispus amenzi in valoare totala de 7,64 milioane de lei, confiscari de bunuri si numerar in valoare de 453.056 lei si suspendarea activitatii a 24 de puncte de lucru.

Actiunile de control inopinat ale inspectorilor Directiei generale antifrauda fiscala vor continua in zone comerciale cu risc fiscal ridicat si grad redus de conformare fiscala atat in scopul descoperirii si recuperarii prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cat si in scopul verificarii modului de respectare a obligatiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat.

Comentarii

comentariu

About the Author