Published On: mie, Mar 2nd, 2016

Romania gazduieste forumul international pentru calitatea spatiului educational

Share This
Tags

Pe 3 martie, la Bucuresti, in cadrul forumului international pentru calitatea spatiului vor fi gazduiti peste 250 de invitati.

"Nevoia de educatie ca materie prima pentru constructia viitorului Romaniei este evidenta si indiscutabil`”, spune arhitectul Serban Tiganas, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania si Chairman al forumului international pentru calitatea spatiului educational, gazduit de Romania pe 3 martie, la Bucuresti.

Building Education Bucharest International Forum 2016 va reuni peste 250 de invitati din 11 tari, specialisti in educatie, lideri, manageri si investitori din domeniu, reprezentanti ai mediului privat si institutional, arhitecti, furnizori de solutii si de tehnologii, care vor aborda calitatea spatiului educational si modul in care aceasta influenteaza calitatea actului educational.

Directori de gradinite, scoli, licee si colegii nationale, inspectori scolari generali, decani ai facultatilor de arhitectura, rectori si prorectori ai principalelor universitati din Romania vor lua parte la cele 5 sesiuni plenare al forumului si la dezbaterea finala realizata in parteneriat cu TVR 1, la care sunt invitati profesionisti si responsabili din educatie si din arhitectura. La dezbaterea „Parteneriat pentru educatie” a confirmat prezenta Consilierul Prezidential pe Educatie, Ligia Deca, si sunt asteptati reprezentanti ai guvernului.

Prima sesiune a forumului este despre dialogul dintre profesiile educatiei si cele ale construirii spatiului, avandu-i ca invitati speciali pe Dr. Wendy Pullan, directorul Departamentului de Arhitectura al Universitatii Cambridge, din Marea Britanie si pe arhitectul David Green, sef al departamentului pentru invatamant superior.

Sesiunea a doua prezinta viziunile birourilor internationale de arhitectura asupra spatiului educational.

Sesiunea a treia este dedicata liderilor scolilor internationale.

Sesiunea a patra prezinta 4 studii inedite de caz si colaborari de succes dintre clienti/beneficiari si arhitecti pentru constructia de scoli. Se va prezenta Saunalahti School sau „Scoala Viitorului”, cum a numit-o mass-media internationala. O alta echipa va prezenta „Smart School”, un campus scolar de 20 de hectare, pentru 1040 de elevi, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, proiect care a castigat la finalul anului 2015 concursul international de arhitectura lansat de Rusia.

Building Education Bucharest International Forum 2016 face parte din seria de proiecte de comunicare dedicate calitatii spatiului medical si educational, alaturi de Building Health Bucharest International Forum 2015, proiecte initiate de Ordinul Arhitectilor din Romania si BORO PR & COMMUNICATION.

Comentarii

comentariu

About the Author