Published On: joi, Mar 17th, 2016

Romania, declarata cu o economie fara dezechilibru macroeconomic printre statele UE

Romania este un stat membru UE cu o economie fara dezechilibre macroeconomice. Potrivit Semestrului European procedura prin care economia tarilor UE a fost evaluata i-a fost comunicata joi presedintelui Klaus Iohannis, Inainte de plecarea sa la Consiliul European.

"O tema, care nu va da emotii, dar pe care tin sa o mentionez, este Semestrul European. Semestrul European este, in esenta, o procedura prin care economia tarilor din Uniunea Europeana este evaluata. Romania, pana acum foarte recent, a fost in situatia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. In ultimul raport, am putut sa constatam cu bucurie, ca Romania a fost scoasa de sub dezechilibru, si Romania, impreuna cu putine tari din Uniunea Europeana este declarata o economie fara dezechilibru macroeconomic", a declarat presedintele, pe Aeroportul Henri Coanda, inaintea reuniunii Consiliului European, potrivit mediafax.

"Este un progres semnificativ obtinut in ultima perioada de Romania. Sigur, trebuie consolidata aceasta clasificare, trebuie inaintat un program care inlatura deficientele care inca exista in economia romaneasca, dar sub linie, este un progres imbucurator si am vrut sa subliniez acest lucru", a adaugat Iohannis.

Comentarii

comentariu

About the Author