Published On: joi, Mar 24th, 2016

Rezultatele “Operatiunii Venus” din Braila constau in amenzi de 28.000 de euro

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), veniti in Braila, au controlat 32 de firme(florarii, frizerii si restaurante) si au dat amenzi de aproximativ 28.000 de euro.

Conform informatiilor prezentate de catre DGAF, au fost verificati 32 de agenti economici braileni, dintre care 11 specializati in comertul cu flori si plante ornamentale, opt cu activitate in domeniul alimentatie publica (restaurante) si 13 saloane de infrumusetare. “In perioada 26 februarie – 13 martie, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus 43 de amenzi contraventionale in valoare totala de 125.500 de lei, precum si confiscari de sume in valoare de 930 de lei, fara a dispune suspendarea vreunui punct de lucru al contribuabililor verificati”, se prezinta in raportul DGAF. Principale abateri ale acestor 32 de societati au fost detinerea si comercializarea bunurilor fara acte justificative, urmate de incalcarea obligatiei de a fiscaliza toate incasarile prin intermediul casei de marcat.

La nivel national au fost verificati 1.871 de operatori ecomici, fiind constatate abateri pentru sanctionarea carora cei de la antifrauda au stabilit obligatii fiscale totale in valoare de 8,1 milioane lei: amenzi de 7,64 milioane de lei si confiscari de bunuri si numerar in valoare de 453.056 lei. In plus, s-a dispus si suspendarea activitatii a 24 de puncte de lucru. “Actiunile de control inopinat al inspectorilor Directiei generale antifrauda fiscala vor continua in zone comerciale cu risc fiscal ridicat si grad redus de conformare fiscala atat in scopul descoperirii si recuperarii prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cat si in scopul verificarii modului de respectare a obligatiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat”, a tras un semnal de alarma DGAF.

Citeste si articolul: ANAF demarează Operațiunea ”Venus”

Comentarii

comentariu

About the Author