Published On: mie, Mar 30th, 2016

Pui cu sos de merisoare acre

Share This
Tags

Portii: 6 (1 portie contine 1 piept de pui cu ½ cana de sos).

Ingrediente:

·         1 lingura de ulei de masline.

·         ¼ cana de ceapa.

·         1 kg de piept de pui fara dezosat si fara piele.

·         ¼ cana de ketchup.

·         1 lingurita mustar.

·         300 g de merisoare acre in sos.

·         ¼ cana zahar brun.

·         1 lingura otet de mere.

Preparare:

1.    Taiati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie cu uleiul de masline pana evine sticloasa.

2.    Adaugati pieptul de pui si rumeniti bine pe ambele parti timp de 3-4 minute.

3.    Intr-un bol mediu amestecati ketchup-ul, mustarul, merisoarele cu sosul, zaharul brun si otetul. Amestecati bine pana se omogenizeaza si adaugati in tigaie peste pieptul de pui.

4.    Acoperiti tigaia cu un capac si gatiti la foc mediu timp de 15-20 minute.

  Indici de masa pentru diabetii si bolnavi renali:

·         Carne-4.

·         Fructe, continut scazut de potasiu-1.

·         Calorii-1-1/2.

·         Carbohidrati- 3.

Sfaturi utile: *Serviti alaturi de orez si pastai verzi pentru o masa potrivita pentru bolnavii de rinichi.

·         Puteti reduce continutul de carbohidrati daca inlocuiti merisoarele in sos cu merisoare congelate, adaugand indulcitor dupa gust.

·         Pentru un continut mai scazut de sodium folositi un ketchup fara clorura de potasiu in lista de ingrediente.

 

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author