Published On: vin, Mar 4th, 2016

Proiectul “Pierderea auzului in copilarie: Actionam acum, iata cum!”

Share This
Tags

Ziua Mondiala a Auzului este marcata in fiecare an, la nivel mondial, in data de 3 martie.  In acest an, Organizația Mondiala a Sanatatii (OMS) pune accentul pe pierderea auzului la copii. Cu acest prilej s-a desfasurat si campania „Actionam acum, iata cum!”.

Potrivit Raportului OMS intitulat “Pierderea auzului in copilarie: Actionam acum, iata cum!",  in toata lumea traiesc aproximativ 32 de milioane de copii cu deficit de auz. De altfel, OMS atentioneaza ca 60% din cazurile de deficit de auz pot fi prevenite. O masura in acest sens o reprezinta vaccinarea copiilor impotriva afectiunilor infectioase.

Pierderea auzului in copilarie poate fi pusa pe seama mai multor factori. Astfel, se estimeaza ca 40% din cazurile de pierdere a auzului pot fi atribuite unor cauze genetice si 31% infectiilor, cum ar fi pojarul, oreionul, rubeola sau meningita. De asemenea, 17% din cazurile pediatrice de pierdere de auz pot fi cauzate de complicațiile de la nastere, inclusiv prematuritatea, greutatea mica la nastere sau icterului neonatal.

In acest context, OMS doreste sensibilizarea opiniei publice si constientizarea populatiei cu privire la problematica pierderii auzului din copilarie in vederea reducerii numarului cazurilor, dar si a stigmatului asociat patologiei.

Comentarii

comentariu

About the Author