Published On: vin, Mar 4th, 2016

Proiectul centrului social din Lacu Dulce s-a finalizat

Autoritatile brailene au finalizat proiectul privind extinderea centrului social multifunctional din cartierul Lacu Dulce. Dupa ce au construit cladirea, in aprilie 2010, reprezentantii administratiei au decis in 2014 ca centrul poate fi marit, pentru a servi la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor defavorizate, inclusiv a celor de etnie roma. In prezent, cladirea situata la intrarea in cartierul de locuinte ANL serveste 200 de beneficiari, dintre care 150 copii, care sunt ajutati sa isi faca temele si nu numai. Proiectul a fost realizat prin fonduri europene, in colaborare cu bani de la bugetul local si a avut o valoare totala de 636.769 lei, suma din care Primaria municipiului a avut de platit doar 93.384 lei.

Aurel Simionescu a declarat: "Noi am avut o constructie in anii anteriori pe acest centru multifunctional, care s-a dovedit a fi utila. Aici au venit multi copii din zona, din cartierul Lacu Dulce, dar si de la ANL-uri, pentru teme, diverse formule de educatie, inclusiv parintii acestora. Si atunci, atât din partea comunitatii din Lacu Dulce, a Directiei de Asistenta Sociala, cât si a Directiei de Dezvoltare au reiesit nevoia si oportunitatea de a mari spatiul respectiv. A fost inca un proiect european. A rezultat aceasta parte noua de cladire. Mai are o anexa in care sunt masini de spalat, ca cei care vin aici sa isi poata spala hainele. Este si o forma de sprijin, dar si una de educatie in spiritul acesta. De asemenea, câteva sali in care vor putea sa se desfasoare cursuri si diverse actiuni pentru copii".

Potrivit primarului, cursurile sunt asigurate de Directia de Asistenta Sociala Braila, care pune la dispozitia copiilor si nu numai, instructori si educatori.

Simionescu a tinut sa precizeze si alte planuri pentru cartierul Lacu Dulce. "Va spun acum, in premiera, ca vom avea inca 80 de apartamente. Sper ca anul acesta ANL sa dezvolte activitatea respectiva, in sensul de a putea face licitatia, pentru ca dureaza. Dar lucrurile vor evolua, avem aprobate 80 de apartamente in continuare in Lacu Dulce. Deci, pe masura ce se dezvolta cartierul, vrem sa dezvoltam si partea aceasta sociala pentru zona de case, astfel incât lucrurile sa evolueze spre mai bine".

"Din pacate, parintii copiilor nostri din comunitate sunt foarte slab pregatitii, poate chiar fara studii si nu sunt la zi cu programa noua scolara a copiilor si nu au cum sa ii ajute la teme. I-am spus domnului primar inca din 2008 ca e nevoie de un centru unde copiii sa isi poata face temele. Ma bucur din suflet pentru ca am inteles ca se va face si educatie sanitara si e nevoie de acest domeniu", a declarat la rândul sau, consilierul judetean UNPR Gina Anton, in calitate de reprezentant al comunitatii rrome.

Comentarii

comentariu

About the Author