Published On: mar, Mar 8th, 2016

Prefecta penala se incurca in propriile minciuni / A RECUNOSCUT CA NU A TRECUT BANII IN DECLARATIA DE AVERE / Motivul este halucinant: i-a cheltuit pe altceva!

madalina_cochino_la_mare_infobraila"Aparitia, in publicatia InfoBraila, a doua articole care ma vizeaza pe mine si familia mea, articole tendentioase, pline de minciuni si presarate cu mai multe aspecte interpretate dupa bunul plac, mi-a creat serioase prejudicii de imagine.  Doresc pe acesta cale ca cititorii dumneavoastra sa afle adevarul si sa aiba o imagine corecta despre mine si faptele mele", isi incepe povestea mincinoasa inca prefectul Judetului Braila, Madalina Cochino.
Va prezentam, in continuare, materialul transmis redactie noastre si publicat integral luni, astazi avand si adnotarile lamuritoare, pentru ca cititorii sa inteleaga cu cine au de-a face..
"Pe scurt: in anul 2004, ca orice alt tanar brailean, am depus la Primaria Braila o solicitare pentru a mi se acorda un teren pentru constructia unei case, potrivit prevederilor legale. Nu am inteles ce vi s-a parut ”dubios”, domnule Iordache, in faptul ca acest teren mi-a fost atribuit cinci ani mai tarziu, adica atunci cand a venit randul si dosarului pe care l-am depus! Trec peste amanuntul ca ”fabuloasa” suprafata la care ne referim a totalizat 259 de metri patrati, pentru care am solicitat si am primit autorizatie de constructie, in anul 2010, pentru o constructie cu regim parter+mansarda". Este dubios, pentru ca Madalina Cochino a profitat de acesta legea in conditiile in care sotul ei avea deja un apartament. Cinstit ar fi fost sa nu rapeasca sansa unor tineri care chiar nu aveau unde sa locuiasca.
"In anul 2009, pe terenul respectiv erau construite un gard si o fundatie. Am decis, impreuna cu sotul meu, sa vindem cat realizasem din constructie si am anuntat primaria ca renuntam la dreptul de folosinta al terenului, fapt consemnat printr-o hotarare a Consiliului Local Municipal Braila din mai 2013. Nici vorba sa fi vandut terenul, asa cum in mod acuzator sustineti, iar acest lucru reiese clar din actul de vanzare-cumparare, unde este specificat ca am vandut o fundatie, realizata in proportie de 30%. Mai mult, noul proprietar pe gard si pe fundatie a depus la primarie solicitare si i s-a relocat terenul, prin hotarare de consiliu local". Infobraila nu a sustinut niciodata ca sotii Cochino ar fi vandut terenul, insa anunturile publicate de actualul prefect pe internet suna asa: "Vand vand teren (folosinta gratuita) in zona kaufland in suprafata conform actelor 256 mp (real pe teren 480 mp), autorizatie de construire emisa pentru locuinta p+m din care fundatia si gardul executate, utilitati". Anunt scris cu manuta ei de Madalina Cochino, nu de ziaristii de la Infobraila.
"In modul iresponsabil in care aruncati cu vorbele, continuati sa sustineti in articol ca, in declaratia de avere as fi ”ascuns banii” luati din tranzactie. Nu, domnule Iordache! Nu i-am ascuns, dar nu aveam ce trece in declaratie cat timp a doua zi dupa vanzare, impreuna cu parintii mei, am cumparat o casa la Moieciu, pentru care am facut un credit ipotecar de 67.000 de euro, pe care urmeaza sa-l achit pana in 2041! Mentionez ca declaratia de avere a functionarilor publici se completeaza anual". Madalina Cochino dovedeste, prin aceasta afirmatie, ca nu este doar mincinoasa, penala, ci si cel putin proasta! Sa explicam, pe rand, cititorilor nostri de ce facem aceste afirmatii. 1) Banii au fost ascunsi pentru ca ei nu apar in declaratia de avere, asa cum este specificat la punctul III unde scrie negru pe alb "Bunuri mobile, a caror valoare depaseste 3.000 de euro fiecare, si bunuri imobile (cum ar fi fundatii de casa etc) instrainate in ultimele 12 luni". 2) Penibil si halucinat, dar si evident prostesc, este felul in care Madalina Cochino uita ca, de fapt, asa cum scrie singurica in declaratia de avere, creditul imobiliar nu este in valoare de 67.000 de euro, ci de 80.000 de euro, si nu este scadent in 2041, ci in 2043! Este adevarat ca mai are de platit 67.000 euro, asa cum au scris si ziaristii de la Infobraila atunci cand au demonstrat ca Cochino a platit rate la credit de 13.000 de euro intr-un an in care a castigat 10.000 de euro! 3) Cochino ori este proasta, ori crede ca prosteste pe toata lumea. Scrie ca oricum nu ar fi putut trece banii despre care Infobraila sustine ca i-a ascuns din vanzarea fundatiei de casa pentru ca declaratiile de avere se completeaza anual. Pe langa faptul ca un functionar public corect poate modifica declaratia de avere de cate ori se impune (si aici se impunea!), Madalina Cochino nu a trecut in declaratia de avere tranzactia cu vanzarea fundatiei nici in anul urmator realizarii acesteia, adica in 2014, nici in 2015!
"Un ultim aspect de clarificat este acela al apartamentului de bloc in care locuiesc. Va informz, domnule Iordache, ca acest apartament a fost cumparat de sotul meu, in anul 2003, INAINTE de casatorie, prin credit ipotecar. Prin urmare, apartamentul nu imi apartine. De fiecare data cand am completat declaratia anuala de avere, m-am sfatuit cu alti colegi juristi. Unii au fost de parere ca apartamentul nu trebuie trecut in declaratie, altii, ca dimpotriva, plata ratelor, alaturi de sotul meu, mi-ar da drept de proprietate. La o astfel de problema controversata, am actionat potrivit opiniei generale a specialistilor in drept. De aceea, apartamentul a aparut la un moment dat in declaratia de avere, desi sunt voci avizate care spun ca nu trebuia trecut, pentru ca, pana la plata ultimei rate, nu era al meu!" Ca Madalina Cochino e mincinoasa nu cred ca mai este nevoie sa demonstram. In declaratia ei de avere nu scrie ca apartamentul cumparat de sotul ei este prin credit si nu apare nici creditul la care chiar ea sustine ca a platit sau plateste (cine se mai descurca cu minciunile ei?!) rate. Apare doar ca plateste rate mai mult decat castiga la creditul de 80.000 de euro.
"Aceasta este povestea reala, domnule Iordache, a acestei ”alegeri proaste” pentru prefectura, asa cum va permiteti sa ma numiti. Nu ma astept sa recunoasteti ca ati gresit si sa spuneti public ca eu nu am facut nicio ilegalitate. Ma astept macar sa publicati acest drept la replica si sa aveti o atitudine corecta fata de persoana mea"

Cum se asteapta Madalina Cochino ca ziaristii de la Infobraila sa recunoasca faptul ca au gresit, cand chiar ea, in incercarea de a-si salva scaunul caldut obtinut in mod misterios, a confirmat ca minte, ca falsifica prin omisiune cel putin declaratia de avere, si ca este nu o alegere proasta pentru functia de prefect al Judetului Braila, ci o alegere foarte proasta!

Comentarii

comentariu

About the Author