Published On: vin, Mar 18th, 2016

Persoanele care dorm dupa aceasta ora tind sa se ingrase

In urma unui studiu realizat recent a reiesit ca cei care adorm dupa ora 23.00 tind sa se ingrase, deoarece nu isi estompeaza pofta de fast food si alcool, iar astfel, pot manca cu circa 220 de calorii mai mult pe zi.

Cel mai important element in lupta impotriva obezitatii il reprezinta un regim alimentar echilibrat si sarac in calorii combinat cu exercitii fizice. Totusi, nu trebuie neglijata odihna corecta. Astfel, somnul de calitate, 8 ore pe noapte, este recomandat de specialisti. Este importanta si ora la care se merge la culcare. Persoanele care adorm dupa ora 23.00 au tendinta de a consuma mancare nesanatoasa, deoarece lipsei somnului  face tot mai grea infranarea poftelor.

Lipsa somnului, o trasatura a societatii moderne, accentueaza tendinta de obezitate, in virtutea a doua mecanisme distincte. Cercetatorii au observat recent ca lipsa somnului determina creierul sa genereze senzatia de foame. In plus, ea altereaza sinteza de hormoni implicati in regularizarea apetitului (leptina, grelina si mai ales cortizol), limitand astfel eficienta unui regim alimentar.

Comentarii

comentariu

About the Author