Published On: lun, Mar 7th, 2016

Paste scoici cremoase cu mazare si sunca(6 Portii)

Share This
Tags

paste_infobrailaIngrediente:

·         220 g branza ricotta

·         1/2 cana parmezan ras

·         2 linguri unt nesarat

·         1/4 lingurita de piper negru

·         1 lingura ulei de masline

·         3 felii de bacon, nefierte

·         1 ceapa medie

·         4 catei de usturoi

·         400 g paste in forma de scoici, nepreparate

·         3/4 cana de mazare congelata

·         1 lingura suc de lamâie

Preparare:

1.       Se pun 4 litri de apa la fiert într-o oala mare in care vom fierbe pastele.

2.       Se taie untul în bucati. Se pune ricotta, parmezanul, untul  și piperul  într-un castron suficient de mare in care sa incapa si pastele fierte.

3.       Se taie sunca fasii.Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste sunca, la foc mediu, pana devine crocanta, aproximativ 6-7 minute. Se scoate sunca pe prosoape de hârtie.

4.       Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se adauga ceapa in aceeași tigaie și se parjeste pana devine usor aurie , aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul si se lasa pana incepe sa se simta aroma , aproximativ 1 minut. Se transfera amestecul de ceapa in bolul cu ​​amestec de ricotta.

5.       Se fierb pastele. Dupa ce pastele au fiert aproximativ un minut (sunt inca destul de tari), se adauga mazare și continua sa fierba timp de 1 minut. Se scurg pastele și mazare.

6.       Se adauga 1/2-cana de apa și sucul de lamâie peste  amestecul de branza si se  amesteca pana la omogenizare. Se adauga pastele și mazare in castron si se amesteca pana se acopera pastele, se adauga apa daca este nevoie pentru a umezi pastele. Se adauga feliile de sunca crocante și piper suplimentar dupa gust.

Pofta buna!!!

Indici de masa pentru diabetici si bolnavii renali:

  carne -1 

  amidon -2 

  legume-continut scazut de potasiu -1/2

  grasime -2 

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author