Published On: mar, Mar 15th, 2016

Oprit din drumul ilegal spre Elvetia

Share This
Tags

Politistii de frontiera galateni au depistat un cetatean din Sri Lanka care a incercat sa treaca ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania, cu intentia declarata de a ajunge in Elvetia la o ruda.

Barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin, conform acordului incheiat intre Romania si Republica Moldova.

IMG3

In data de 13 martie a.c., in jurul orei 19.00, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, judetul Galati, au depistat, la malul romanesc al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Rogojeni, o persoana de sex masculin, de origine afro-asiatica, care nu isi justifica prezenta in zona.

S-a procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care s-a constatat ca aceasta nu vorbea limba romana, fapt pentru care a fost condusa la sediul Sectorului P.F., in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

IMG2

Din verificarile efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca barbatul este cetatean din Sri Lanka, in varsta de 32 ani, care a declarat ca a incercat sa treaca ilegal frontiera de stat dintre Republica Moldova si Romania, cu intentia de a ajunge in Elvetia, la o ruda. Acesta a declarat ca a trecut raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice, pe care ulterior a abandonat-o. La cercetarea zonei, a fost descoperita la malul apei barca pneumatica.

Politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanei in cauza, careia i-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Conform acordului incheiat intre Romania si Republica Moldova, barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin, pentru continuarea cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author