Published On: lun, Mar 14th, 2016

Olimpicii braileni la neogreaca si latina

Share This
Tags

Cei mai buni elevi la limba latina, din Braila s-au calificat la etapa nationala a olimpiadei, care va avea loc in perioada 20-22 aprilie, la Pitesti, judetul Arges. Andreea Milea este eleva in clasa a VIII-a, la Scoala Gimnaziala Chiscani din judet. S-a pregatit cu prof. Daniela Caranfil, iar la faza judeteana a olimpiadei de latina a demonstrat ca merita sa reprezinte Braila in etapa urmatoare. Si Diana Georgiana Slobozeanu, din clasa a IX-a a Colegiului National "Gheorghe M. Murgoci", a obtinut un rezultat foarte bun la etapa judeteana si a reusit sa se califice la nationala. La clasa, s-a pregatit cu prof. Daniela Draghici. Tot prof. Daniela Draghici a indrumat-o si pe eleva Elena Stoean, din clasa a XI-a a Liceului Teoretic "Nicolae Iorga". Aceasta din urma va reprezenta, de asemenea, Braila la olimpiada nationala de latina.

Camelia Gheorghisor, este profesorul ce le va insoti pe fete la Pitesti, acolo unde se va desfasura concursul scolar.

La faza judeteana a olimpiadei de neogreaca au participat trei elevi. Maria Ecaterina Trifan este in clasa a VIII-a, la Colegiul National "Gheorghe M. Murgoci" si a reusit sa obtina nota 8,90 la olimpiada. Nicolae Gavaz provine din clasa a V-a a Scolii Gimnaziale "Mihai Eminescu". Acesta a obtinut initial nota 8,50 la faza judeteana, insa a facut contestatie, iar rezultatul final este 9,50.

Cea mai mare nota, 9,60, a obtinut-o Despina Elefteraki, eleva in clasa a VIII-a, la Scoala Gimnaziala  "Mihu Dragomir".

Comentarii

comentariu

About the Author