Published On: mie, Mar 16th, 2016

Olimpicii braileni la biologie

Etapa judeteana a olimpiadei de biologie s-a desfasurat pe 5 martie, la Liceul cu Program Sportiv. Au participat 125 de elevi, din care 70 de elevi la clasa a VII-a. De mentionat ca nu a existat nicio contestatie depusa.

La clasa a VII-a, Alexandru Calciu, elev al Liceului "D. P. Perpessicius", a obtinut premiul I si a reusit astfel sa se califice la etapa nationala a olimpiadei de biologie. Acesta a fost pregatit la clasa de prof. Luminita Mocanu. Alexandru este calificat si la olimpiada nationala de lingvistica.

Premiul II a fost castigat de un singur elev, Razvan Bercaru. Provine de la Liceul cu Program Sportiv si a fost indrumat de prof. Violeta Voiculet. Premiul III a fost obtinut de trei elevi: Marian Valentin Dumitru de la Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir" (prof. Pregatitor Cristina Traistaru), Dodu Gheorghe Neagoe de la Liceul "D. P. Perpessicius" (prof. Pregatitor Ionica Bondei) si Andrei Petrea de la Scoala Gimnaziala "Mihail Sadoveanu" (prof. Pregatitor Florena Urse).

La clasa a IX-a, Adina Mihaela Voicila, eleva a Colegiului National "Gheorghe M. Murgoci", pregatita de prof. Mimi Iosif, a obtinut premiul I si s-a calificat la etapa national. Stefania Ion de la Colegiul "Balcescu", indrumata de prof. Maria Ionescu, a castigat premiul II, iar Andra Grigoras de la Colegiul "Ana Aslan" a obtinut premiul III, profesorul cu care s-a pregatit la clasa fiind Adriana Petcu. Despina Cuiburuc (Colegiul "Balcescu", prof. Maria Ionescu), Alex Valentin Ionita (Colegiul "Murgoci", prof. Mimi Iosif), Fabiana Fadei-Stefanescu (Colegiul "Balcescu", prof. Maria Ionescu), Ana-Maria Filip (Colegiul "Balcescu, prof. Maria Ionescu) si Diana Scurtu (Colegiul "Ana Aslan", prof. Adriana Petcu) au luat mentiuni.

La clasa a X-a, Oana Maria Enache de la "Balcescu", pregatita de prof. Cristian Gurzu, a obtinut premiul I si s-a calificat la nationala. Georgiana Vintilă de la "Murgoci", prof. Pregatitor Mimi Iosif, a castigat premiul II, iar Carmen Stefania Antohi de la Liceul Teoretic "Panait Cerna" a luat premiul III, profesorul indrumator fiind Nicoleta Gurzu. Mentiuni au fost acordate urmatorilor elevi: Andra Stoica (Colegiul "Murgoci", prof. Mimi Iosif), Patricia Boingeanu (Colegiul "Ana Aslan", prof. Claudia Mitrica), Denisa Chirac (Colegiul "Ana Aslan", prof. Claudia Mitrica) si Maria Moraru (Colegiul "Murgoci", prof. Mimi Iosif).

La clasa a XI-a, Maria Bujor este cea care s-a calificat la etapa nationala. Aceasta este eleva a Colegiului "Balcescu" si s-a pregatit la clasa cu prof. Cristian Gurzu, obtinând astfel premiul I. Premiul II a fost acordat elevei Laura Elena Vasile, de la "Murgoci", profesorul indrumator fiind Mimi Iosif. Premiul III a fost castigat de Andrei Talanca, de la "Murgoci", care s-a pregatit cu prof. Felicia Popescu. Mentiuni au obtinut patru elevi: Andreea Slobodeanu (Colegiul "Balcescu", prof. Maria Fatu), Andra Georgiana Madulare (Colegiul "Murgoci", prof. Mimi Iosif), Fabian Ionut Horincar (Colegiul "Balcescu", prof. Maria Fatu) si Ana-Maria Munteanu (Colegiul "Balcescu", prof. Cristian Gurzu).

Diana Badilă, eleva in clasa a XII-a la Colegiul "Murgoci", a obtinut premiul I si s-a calificat la etapa nationala a olimpiadei de biologie.

Etapa nationala a olimpiadei de biologie se va desfasura in perioada 17 – 22 aprilie 2016, la Satu Mare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author