Published On: mar, Mar 1st, 2016

OFSD sprijina pasul facut de Romania in privinta Legislatiei menite sa protejeze femeile impotriva violentei

Organizatia Femeilor Social Democrate saluta adoptarea de catre Senat (Camera decizionala) a proiectului de lege privind ratificarea Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice.

Votul de astazi vine dupa eforturile repetate facute de femeile din Parlamentul Romaniei, si in special de colegele din Partidul Social Democrat, in directia ratificarii Conventiei de la Istanbul. Evenimentul de astazi este un pas urias inainte, in ceea ce priveste adoptarea unor principii care sa ghideze cadrul legislativ menit sa protejeze femeile impotriva violentei si a violentei domestice. 

“Alaturi de colegele din OFSD, imi exprim bucuria pentru votul de astazi din Senat. Practic, dupa decizia Camerei Deputatilor, de la finalul anului trecut, avem un proiect gata sa fie promulgat si imi exprim increderea ca presedintele va face acest lucru cat mai rapid. In ultimele luni au fost facuti pasi importanti in ceea ce priveste cadrul legislativ menit sa imbunatateasca situatia femeii din Romania si as aminti in acest punct si de adoptarea, anul trecut, a Legii privind egalitatea de sanse. Ratificarea Conventiei de la Istanbul ofera acele principii cadru menite sa ghideze legislatia cu privire la protejarea femeii impotriva violentei si a violentei domestice. Am avut, din pacate, destul de multe cazuri in ultimele luni care confirma necesitatea intaririi legislatiei in aceasta zona. Multumesc colegelor din PSD, asa cum este Ana Birchall, care s-au batut pentru finalizarea procesului legislativ privind ratificarea Conventiei de la Istanbul, pana la data de 8 Martie, cand celebram Ziua Internationala a Femeii. Alaturi de colegele din OFSD vom continua aceasta lupta, astfel incat sa ne asiguram ca femeile din Romania vor avea in societate statutul si protectia pe care le merita” a declarat presedintele OFSD, Viorica Dancila (lidera delegatiei PSD din Parlamentul European).

Comentarii

comentariu

About the Author