Published On: joi, Mar 3rd, 2016

Ministerul Energiei a vrut ca Termocentrala Braila sa fie preluata de CE Oltenia

termocentrala chiscaniDecizia ca Termocentrala Braila sa fie preluata de Complexul Energetic Oltenia a fost luata de Ministrul Energiei, Constantin Nita, sustine fostul manager, Laurentiu Ciurel. Adversarii fostului manager au dat ca exemplu Braila pentru a justifica pierderile de care CEO le-a inregistrat in 2015.

“Peste o luna de zile, fata de ce ai acum la CEO, o sa mai ai doua hidrocentrale foarte importante: Hidrocentrala de la Lotru si Hidrocentrala de la Arges. Pentru ca ti-am dat atata carnea,o sa iti dau si un pic de os,iti dau Termocentrala Braila pentru ca ai de recuperat o datorie de 20 de milioane de la Termoelectrica, iar ea valoreaza mult mai mult.”, i-ar spus Nita lui Laurentiu Ciurel.

Ciurel sustine ca pierderile produse Complexului Oltenia de achizitia termocentralei pe gaz de la Braila n-ar depasi 28 de milioane de lei, valoarea unitatii fiind mult mai mare. In urma unui studiu aprobat de minister, s-a stabilit ca valoarea termocentralei se ridica la aproximativ 100 de milioane lei. Fostul manager a precizat ca Braila detine unul dintre cele mai moderne grupuri din Europa, in care s-au investit 50 de milioane de euro.  Dar ”din pacate, costul gazului a explodat astfel incat nu mai este rentabil sa produci megawatt-ul pe gaz” a comentat Ciurel.Totodata, acesta a mai spus ca in aceasta iarna, cand temperaturile erau negative, s-a pus in discutie repornirea termocentralei, dar din cauza lipsei de personal specializat, acest lucru era imposibil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-