Published On: mar, Mar 29th, 2016

Marius Obreja, presedintele Comisiei de Aparare: “Cartelele prepay ar trebui scoase de pe piata, daca acestea constituie un risc la nivel european sau national”

Daca in ultimul timp s-a adus in discutie din nou legea care sa interzica vinderea unei cartele prepay daca nu este prezentat un act de identitate, presedintele Comisiei de Aparare, Marius Obreja, sustine o solutie si mai dura. Aceste a spus chiar ca aceste cartele ar trebui scoase de pe piata daca constituie un risc la nivel european sau national.

“Daca analiza de risc a acestui instrument, cartela prepay, care este o marfa, arata ca nu poate fi evitat acest risc, eu as opta pentru scoaterea totala de pe piata a acestui produs si infiintarea unui abonament de catre operatorii de telefonie, ca toate celelalte abonamente, in care fiecare posesor vine si prezinta niste documente pentru a face abonamentul pe care il poate plati prepaied sau postpaied”, a declarat presedintele Comisie de Aparare, Marius Obreja.

Mai mult Obreja a vorbit si despre ca legea privind cartelele prepay, in forma in care a trecut de Parlament si a fost contestata de CCR. Acesta a afimat ca aceasta lege este “frectie la picior de lemn", pentru ca prin prezentarea unui act de identitate, la cumpararea unei cartele prepay, nu se poate obtine cresterea gradului de siguranta sau identificarea viitorilor infractori.

"In fapt, daca ne-am referi la obligativitatea ca aceste cartele sa fie vandute numai pe baza unui act de identitate, as considera acest lucru o birocratizare a vanzarii unui bun. Dupa cumpararea a zece cartele, de exemplu, cu un buletin de identitate, cetateanul respectiv poate sa le vanda imediat unor terti care nu mai trebuie sa prezinte un act de identitate. Legea este o frectie la picior de lemn", a sustinut liberalul.

Comentarii

comentariu

About the Author