Published On: joi, Mar 17th, 2016

LEGEA ANTIFUMAT a intrat in vigoare!

De la miezul noptii, controversata lege antifumat a intrat in vigoare. Patronii cluburilor si al barurilor s-au conformat, iar tinerii care au dorit sa fumeze au fost invitati s-o faca afara. Cine nu respecta interdictiile poate primi o amenda de pana la 500 de lei. Fumatul este acum interzis in baruri, restaurante si cluburi. Toate scrumierile de pe mesele din aceste spatii, fie au disparut, fie sunt acum pentru decor. Tinerii care au dorit sa-si satisfaca viciul nu au avut incotro si au iesit afara la tigare. Acestia sunt rezoltati si spun ca nu se pot obisnui cu ideea.

"E naspa, e naspa sa te duci afara sa fumezi. Aiurea, pai e vorba de libertatea omului. Daca nu vrei sa fumezi, nu fumezi. Cine nu vrea, sa nu vina intr-un loc de fumatori", a declarat suparat un tanar.

"Nu mi se pare normal ca o lege sa discimineze o intreaga categorie sociala. Suntem mai catolici decat Papa. Duceti-va in Germania, la Bremen, in toate bodegile de cartier se fumeaza pe rupte", spune Mugur Mihaescu.

Pe de alta parte sunt si fumatori care privesc legea ca un nou inceput. "Daca nu ne impunea cineva aveam sa continuam asa si ne faceam mai mult rau singuri. E o idee buna zic eu un inceput de drum pentru noi", a spus o tanara fumatoare.

Nu doar barurile si cluburile interzic fumatul, ci si magazinele si mallurile care pana acum aveau spatii special amenajate. Nu se va mai putea fuma in cladirile de birouri, in statiile de autobuz, in gari si nici in spatiile de joaca pentru copii, chiar daca sunt afara. Cat despre masini, puteti fuma doar in autoturismul personal, nu si in taxi. Va puteti aprinde linistiti tigara acasa, dar nu si in spatiile comune ale blocurilor.

Singurele locuri unde se va mai putea fuma vor fi inchisorile si spatiile speciale amenajate din aeroporturi. Sanctiunile pentru cei care nu respecta legea sunt usturatoare: pentru un fumator vor ajunge la 500 de lei, iar patronii pot primi amenzi si de 15.000 de lei si risca sa ramana fara autorizatia de functionare.

Comentarii

comentariu

About the Author