Published On: vin, Mar 25th, 2016

Legea antifumat a facut deja primele victime in Braila

Odata cu intrarea in vigoare a prevederilor Legii nr.15/2016, privind prevenirea si combaterea consumului produselor din tutun, politistii locali au actionat in special in zonele unitatilor de invatamant. Totodata s-a actionat in parcuri si in zonele de agrement de pe raza municipiului Braila, unde sunt amplasate locuri de joaca pentru copii. In aceste locuri este interzis fumatul potrivit legii mai sus mentionate. S-a actionat preventiv, iar persoanele care voiau sa fumeze in aceste locuri au fost initial avertizate de oamenii legii.

Desi, la majoritatea unitatilor scolare nu au fost nereguli in ceea ce priveste fumatul in locurile interzise, mai sunt elevi care cu orice risc, in timpul pauzelor isi mai aprind o tigara in holurile de acces ale blocurilor din apropierea unitatii de invatamant. Asa a fost si cazul mai multor elevi surprinsi la fumat in blocurile din apropierea Liceului Anghel Saligny.

Pana in prezent politistii locali au aplicat 8 sanctiuni contraventionale in valoare de 150 lei (dintre care 5 avertismente).

Comentarii

comentariu

About the Author