Published On: mie, Mar 30th, 2016

Jandarmii, de ziua lor, ii invita pe braileni in Parcul Monument

Share This
Tags

Astazi si maine, in intervalul orar 13.00 – 17.00, jandarmii braileni organizeaza un stand de prezentare a institutiei pe care o reprezinta. Standul se va gasi pe Aleea Centrala a Parcului Monument din municipiu, in zona intrarii dinspre Sala Polivalenta. Activitatea se datoreaza zilei de 3 aprilie, ziua Jandarmeriei Romane. Cu aceasta ocazia, jardarmii vor prezenta materialele si tehnicile din dotare, vor imparti pliante si vor discuta cu elevii de liceu doresc sa opteze pentru o cariera militara in Jandarmeria Romana

Jandarmeria braileana a inceput activitatile dedicate zilei institutiei inca din weekend, cand trei veterani-jandarmi au fost invitati la sediul inspectoratului, pentru a le fi inmanata o diploma de merit. La randul lor, veteranii au depanat amintiri de pe vremea cand purtau haina militara si au recitat poezii patriotice scrise chiar de ei.

In data de 3 aprilie, Jandarmeria Romana aniverseaza 166 de ani de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, printr-un Ofis Domnesc, a aprobat hotararea Divanului Obstesc "Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor in corp de jandarmi", act care da statut acestei arme, avand ca model structurile infiintate in statele europene si in principal Jandarmeria Franceza.

Comentarii

comentariu

About the Author