Published On: lun, Mar 7th, 2016

Inculpatii din dosarul “Laminorul” au fost condamnati

laminorul brailaStefan Lefter, fostul sef al depozitului SC “Laminorul” SA, Ion Turiac, patronul SC “Almaion” SRL, si agentul de paza Catalin Bors au fost condamnati la inchisoare cu executare, dupa ce au furat peste 188 de tone de profile de la uzina.

Condamnatii din dosarul “Laminorul” au fost condamnati la inchisoare cu executare, dupa un proces de aproximativ 3 ani. Acestia au fost obligati sa plateasca despagubiri in valoare de sute de mii de lei, dupa ce in vara anului 2012 au furat cu autotrenul zeci de tone de profile proaspat fabricate pentru a le vinde la fier vechi.

Judecatorii Tribunalului Braila l-au condamnat pe Stefan Lefter, in varsta de 29 de ani, la 3 ani, 3 luni si 10 zile de inchisoare, pentru infractiunile de delapidare, dare de mita si spalare de bani. Cel de-al doilea inculpat, Ion Turiac, 39 de ani, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, pentru delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, iar agentul de paza, Catalin Bors, 27 de ani, a primit 2 ani si 8 luni de inchisoare pentru complicitate la delapidare si luare de mita.

La initierea procesului, intrucat Stefan Lefter si Catalin Bors, nu detineau bunuri imobile, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, care au coordonat cercetarile, au aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de al treilea suspect, Ion Turiac, om de afaceri din comuna Chiscani.

Judecatorii au decis sa mentina sechestrul asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Turiac, cinci apartamente in municipiul Braila si doua case in comuna Chiscani, pana la recuperarea in totalitate a prejudiciului de 600.000 de lei. Cei trei inculpati au fost obligati sa achite, in solidar, despagubiri in valoare de 247.215,75 de lei catre SC “Laminorul” SA Braila, in conditiile in care, in anul 2012, uzina a recuperat o parte din profilele furate, iar Turiac a platit fabricii suma de 230.000 de lei. Potrivit instantei brailene, prejudiciul total cauzat de vinovati a fost de 619.964,35 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author