Published On: mar, Mar 15th, 2016

Inaltimea si greutatea influeteaza nivelul salarial

Barbatii inalti si femeile slabe au salarii mai mari decat cei care sunt mai scunzi si cu exces de greutate, afirma oamenii de stiinta. Cercetatorii britanici au studiat genetica oamenilor mici de statura si supraponderali si au constatat că acestia castiga mai putin decat colegii lor mai inalti si mai slabi.

Mai multe studii au aratat ca exista o legatura intre inaltime, indicele de masa corporala (IMC) si statutul socio-economic. Rezultatele acestor studii indica faptul ca nivelurile mai ridicate de saracie ar putea duce la o statura mai scunda si un IMC mai mare, eventual, ca urmare a unor factori precum o dieta saraca.

Cercetatorii de la Universitatea Exeter, Marea Britanie, au demonstrat ca pentru fiecare 2,5 centimetri in inaltime, care rezulta numai din genetica unui om, venitul anual va creste cu aproape 2000 de euro. Iar atunci cand o femeie are o greutate genetic mai mare decat o femeie cu aceeasi inaltime, ea va pierde aproape 4000 de euro din venitul sau anual.

"Autorii nu incearca sa spuna ca genele care se refera la inaltime si IMC au efecte biologice specifice asupra rezultatelor educationale, sau asupra veniturilor sau orice altceva, doar ca, prin influenta lor asupra inaltimii sau IMC, acestea au efecte sociale", a explicat profesorul George Davey Smith, de la Universitatea din Bristol, care nu a fost implicat in studiu.

Comentarii

comentariu

About the Author